Linux destekli oyun nasıl yapılır?

Açık kaynaklı olmazsa kalırsın. GPL Lisans ayrıntılarını önceki konuda atmıştı bir arkadaş. Tek lisans seçeneğin GPL değil. MIT Lisansı da var ancak o da özgür yazılım lisansıdır. BSD lisansı da keza öyle.
Mesela Unreal Engine 4 blueprint sistemini kullanarak yaparsak ve onu marketlere satarsak kapalı kaynak kodlu oyun motoru kullanıldığı için yayınlanmaz mı?

Mesela Unreal Engine 4 blueprint sistemini kullanarak yaparsak ve onu marketlere satarsak kapalı kaynak kodlu oyun motoru kullanıldığı için yayınlanmaz mı?
Bu tarz oyun motorlarına eğer oyundan para kazanıyorsanız lisans ücreti ödemeniz gerekli diye biliyorum.

Oyun geliştirmenin en ince ayrıntılarını öğrenmek için OpenGL ve Vulkan gibi API'ler ile sıfırdan yazmanızı tavsiye ederim.

Yayınlar. Sadece GPL, BSD gibi lisansları alamazsın. Steam gibi marketlere çıkarabilirsin oyununu.

Oyun nasıl yapılıyor hiç bilmiyorum ben. Steam'de varsa ve Linux destekliyorsa açıp oynuyorum. Bunun dışında oyunlarla ilişkim pek yok açıkçası.

Size geçenlerde konusunu da açtığım Coursera üzerindeki Linux ile alakalı Specialization'u öneririm. Geçmiş konularıma bakarsanız hemen görürsünüz.

Kendi bildiğim yöntemden bahsedeyim. Ben de bir yıl kadar önce oyun programlama alanına merak sarmıştım fakat oyun motorları, C dilleri ile değil de JS ile yazıyordum. Yazdığım oyun kendi maceranı seç tarzı basit bir web oyunuydu. Daha sonra ElectronJs ile tanıştığımda masaüstü için program yapılabildiğini gördüm ve oyunu native olarak Electron da derledim. Electron ile derlerken hangi platformalar için derlemek istediğini soruyordu ve Linux için de derlemek istediğinde deb pakketine çeviriyordu diye hatırlıyorum. Belki sorunuz için bir fikir verebilir.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı