mehmet_ac
Yoctopat
Daha fazla
Dostlar merhaba. Belli bir düzeyde GNU/Linux'a aşinayım ve gayet memnunum. Lakin bu aralar distro seçimi konusunda kararsızlıklar yaşıyorum. Bu durum kullandığım masaüstü ortamlarına da yansıdı. KDE bana yapısı gereği çok karmaşık geliyor, GNOME çok sade ve anlaşılır fakat gtk kütüphaneleri qt kadar sağlam değil. Cinnamon ise çok kişiselleştirmeye müsait değil. Distro hususunda ise Ubuntu ve türevlerinin snap ve aptsini sevmiyorum. Birkaç Arch-based distro denedim ve sıkıntılar yaşadım. Misal Arch Linux kurulumunda reflector. Service iyi çalışmadığı için kurulum yapamadım. EndeavourOS kurdum lakin sistem yapılandırmasında birçok paketi eksik bırakması sebebiyle sevemedim. Şu an Fedora kullanıyorum ve OpenSUSE'ye pek yanaşmak istemiyorum. Kur ve kullan yapısını koruyan bir distro bulmak ta benim açımdan sıkıntı çünkü Red Hat kanadında Ubuntu kadar distro çeşitliliği yok. Zira Fedora cephesinde de ara sürüm yükseltmelerinde ufak çaplı sıkıntılar yaşamadım değil. Görüşlerinizi bekliyorum dostlar, teşekkürler.