Emin değilim ama EFI kullanan sürümleri Clover bootloader ile kolayca GRUB olmadan boot edebilmen gerek. Mesela Backbox EFI destekliyor.
Kubuntu. Kali Linux, Ubuntu ve Mint kullanırım genelde. Destekleyip desteklemediğini nasıl öğrenebilirim ?Emin değilim ama EFI kullanan sürümleri Clover bootloader ile kolayca GRUB olmadan boot edebilmen gerek. Mesela Backbox EFI destekliyor.
Tamam GRUB olsun ama ilk açılış Windows önyükleyicisi olsun ?Windows önyükleyicisinen kastın bcd dosyası ise easybcd ile bunu yapman mümkün. Fakat değişen birşey yok; easybcd linux için neogrub.mbr diye bir dosya oluşturacak ve bcd dosyasından bu dosyaya aktaracak seni. Yani yine grub'a muhtaçsın.
Wubi ile kuruyor arkadaş.Merhaba. Uefi denemedim baştan belirteyim. Windows 7 veya 8'in yanına istediğin şekilde kurabilirsin. Mint kurulumu sırasında elle bölümleri oluşturman gerek ardından easybcd ile Windows önyükleyicisine linux'u eklemelisin. Linkte detaylıca anlıtılıyor bu yöntemi kendim windows 8 ve windows 7 de denedim sorun olmadı. Windows önyükleyicisinden windows veya mint seçersin grubu da grub customer tarzı bir programla görüntülenme süresini 0'a indirebilirsin.(bir kaç saniye görünmesini öneririm ilerde lazım olur) Windows 8'i Ubuntu ile Beraber Kurmak (DualBoot Kurulum)
enpedi-Windows 8
GRUB'a da Burg ile tema yüklenebiliyor. Her neyse @Recep Baltaş veya @MF konu kilitlenebilir.rEFInd kullanabilirsiniz Bootloader olarak. Ben Windows 8.1, ArchLinux ve Fedora'yı kullanıyorum bu şekilde. Tema desteği de var hem.
Fedora üzerinden RPM paketi olarak yüklenebiliyor. Diğer Linux sistemleri aracılığıyla da yüklenebiliyor fakat nasıl yapıldığı konusunda pek tecrübem yok.
rEFInd | SourceForge.net
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.