Çözüldü Linux güncellemeleri eski hallerine döner mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kruzer

Decapat
Daha fazla  
Ryzen 7 5800H işlemcimin sürücüleri (dahili ekran kartı) güncellememe rağmen kısa süre sonra Windows Update ile birlikte eski sürücüsüne geri dönüyor. Show or hide updates uygulamasını kullansam bile durum aynı. Linux ile de aynı problemi yaşar mıyım? @Bayram Tempest

Çözüm
@kruzer kafasına göre sürüm düşürmüyor Linux dağıtımları. Sürücüler kernel ile beraber güncellendiğinden sistem yükseltmesi yapıldığında sunulmuş stabil sürücü yükleniyor.
Bazı dağıtımlarda downgrade adında bir paket indirerek uygulama ve sürücüler eski sürümüne alınabiliyor.

Örneğin amdgpu sürücüsü için downgrade programını kurduktan sonra terminalde sudo downgrade amdgpu yazıp önümüze çıkan listeden sürüm seçmek yeterli. Sonrasında seçtiğiniz sürüme geri dönüş yapılıyor.

Bazı dağıtımlarda downgrade adında bir paket indirerek uygulama ve sürücüler eski sürümüne alınabiliyor.

Örneğin amdgpu sürücüsü için downgrade programını kurduktan sonra terminalde sudo downgrade amdgpu yazıp önümüze çıkan listeden sürüm seçmek yeterli. Sonrasında seçtiğiniz sürüme geri dönüş yapılıyor.
Hocam aslında problem sürücünün güncel kalmaması. Downgrade olmasını değil, güncel kalmasını istiyorum. Linux Windows Update gibi kendi kafasına göre sürücüyü downgrade etmiyorsa ve benim istediğim güncel sürücüde kalıyorsa problem yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
@kruzer kafasına göre sürüm düşürmüyor Linux dağıtımları. Sürücüler kernel ile beraber güncellendiğinden sistem yükseltmesi yapıldığında sunulmuş stabil sürücü yükleniyor.
Çok teşekkür ederim şimdi oldu. Moderatörler konuyu yanlış anlamış olacak ki başlık yanlış düzenlenmiş. Bu yüzden istediğim cevabı alamamışım şimdi fark ettim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı