Linux hiç güvenli değil

Açıkça bir şey soracağım hiç Linux denediniz mi ben bayağı bir dağıtım denedim hepsini de en az 1-2 hafta kullanmışımdır sadece Ubuntu sıkıntılı zaten diger "19" dağıtım muhtemelen internete "virüs" yazıp indirmediğiniz sürece ve belirsiz bir betik çalıştırmadığınız sürece güvenli.

Okuyunca istemsizce Cem Yılmaz'ın şu ifadesi aklıma geldi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Linux diye aratıp haberler sekmesine bakarsanız yüzde 4'lük masaüstü linux kullanıcısı az değil diye antivirüs yok yada işlevsiz diye linux için virüs yazıyorlar. Kafanıza göre deb indirmeyin. Mağaza da gürn vermiyor gerçi...

Ha Linux ha Windows veya macOS. Hepsi aynı sen gidipte virüs indirmediğin sürece bir şey olmaz Defender'ında dedekte edemediği bir sürü virüs var Windows kullanırken MalwareBytes ile her gün tarama yapıyorum ben. Linux konusunda Linux "açık kaynaklı" bir işletim sistemi gidin kendi Linux'unuzu yapın o zaman. Gidip DOS'a güvenli değil demekle aynı şey açık kaynaklı istersen kendin yapabilirsin. Yapmak istemiyorum dersen antivirüs her zaman orada ve orada olmaya devam edecek. Mesela Windows XP, internete bağlandığı an virüs yiyor sırf bundan dolayı tüm Windows'lara güvensiz demekdir bu. Microsoft üstüne koyup "kendi" güvenli hale getirdi. Linux'da ise her şey açık Ubuntu yapmamış mı, Mint yapmamış mı, e kod ortada kendin düzelt zaten binlerce insan var kapalı kaynakta geçeği kontrolün bir kaç bin katını geçiyor çünkü şuan sen bile Linux yapabilirsin.

Linux Mint kullanıyorum. Hacklenmemek için ne yapabilirim?

Belirsiz uygulamalar yükleme internet güvenliği konusunda bilmediğin linklere girme zaten Linux için yazılımış virüs 10-15 tane var onlarda eski.

Konu hakkında yeterince bilgim yok ancak btt community de daha fazla cevap bulabileceğine eminim. Belki orda Yusuf İpek'i de etiketlersin.

Bakın burası çok önemli, bir ürüne, yazılıma, donanıma para vermiyorsanız, söz konusu ürün sizsiniz. Bedensel olmasa da verisel sömürülüyorsunuz...
şu lisansli©®™ yazilim©®™ dusunme tarzindan cikip o
foss'nin ne oldugunu anlamak wen?
Kirmizi sapka ne zamandan beri beles isletim sistemi veriyor acep.

Bu ayri komik, iki zahmet edip uyarilari okumaya ne dersin?
Uyarilarin neredeyse hepsi sistemin icini ilgilendiren kullanici yonetimi sorunlari. Buyuk olay cikartilacak dış guvenlik aciklari sanki .d

Son düzenleme:

Buna katılmıyorum. İşin sunucu tarafında bile gayet sunuluyor. Archlinux, Linux Mint, GNOME, KDE... Bir sürü Linux projesi kullanıcıdan herhangi bir veri veya ücret almadan hizmet sunuyor. Onlara ödeyebileceğin tek şey gönlünden koparsa bir bağış veya varsa ayarlardan izin verip gönderdiğin anonim verin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…