Linux için AMD ekran kartı alınır mı?

Makaleler
20
Yer
Nordschleife
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bilgisayar toplamayı düşünüyorum, bugüne kadar hep NVIDIA ekran kartları kullandım ve gayet memnundum. Linux'a geçeli iki sene oldu ve toplayacağım bilgisayarda AMD kullanmayı düşünüyorum. VA-API hızlandırma desteği, SR-IOV sanallaştırma yeteneği, MESA sürücülerinden dolayı Waydroid'de ekran kartında tam performans gibi Linux'a özel avantajlarıyla cezbediyor. Sizce güncel AMD kartlar sadece Linux kullanacak birisi için uygun olur mu? Linux ve AMD ekran kartı kullananlardan deneyimlerini paylaşmasını rica ediyorum.

Takıntın yoksa AMD kullan, fTPM stutter, Green screen gibi sorunlar nadir olsa da yaşanıyor. Onun dışında fiyat performans ve çektiği elektriğe göre performansı gayet güzel.

Reis fTPM demişim fTPM sorunu sanırım sadece işlemcide yanlış yazmışım.

Takıntın yoksa AMD kullan, fTPM stutter, Green screen gibi sorunlar nadir olsa da yaşanıyor. Onun dışında fiyat performans ve çektiği elektriğe göre performansı gayet güzel.
Takıntım var, koyu bir NVIDIA fanı olduğum yadsınamaz bir gerçek. AMD'nin sürücülerini Linux'da kendi yapmaması ve diğer avantajları bir şans tanımama vesile olabilir. Linux kullanacağım için TPM veya Secure Boot ile işim de yok.

Takıntım var, koyu bir NVIDIA fanı olduğum yadsınamaz bir gerçek. AMD'nin sürücülerini Linux'da kendi yapmaması ve diğer avantajları bir şans tanımama vesile olabilir. Linux kullanacağım için TPM veya Secure Boot ile işim de yok.

Reis takıntın varsa hiç bulaşma ufak bir sorun için 2-3 saat araştırma yaparken bulursun kendini(yaşandı).

Sadece fiyatı ile bile alınabileceğini, NVIDIA'dan teknolojiler, sürücüler(belki) hariç çok daha iyi olduğunu düşünüyorum. Grafik manyağı bir insan için kesinlikle önermem. Ancak verdiğiniz paraya %100 değeceğini söyleyebilirim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı