Linux için COMODO Antivirus Kurulumu

Emre Kağan

Kilopat
Katılım
30 Temmuz 2016
Mesajlar
439
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, Linux tabanlı işletim sistemleri için Antivirus yazılımları genelde ücretlidir. Bunun yanında ClamAV ve COMODO Antivirus gibi ücretsiz yazılımlar da mevcut. ClamAV "Gerçek Zamanlı Koruma" sağlamıyor. COMODO Antivirus kurulumunda da bazı sıkıntılar mevcut. Yani direk kurulum yapamıyoruz. Programı kurmayı denediğimizde malesef bazı eksiklikler karşımıza çıkıyor. Ayrıca bu eksikliği çözüp kurulumu tamamlasak bile program düzgün çalışmıyor. Aşağıdaki bu adımları uyguladığınız da COMODO Antivirus'ün eksiksiz çalıştığını göreceksiniz. Bizzat test ettim. Bu arada "Debian" tabanlı sistemlerde çalışmıyor bunu baştan belirmiş olayım(Debian ve Pardus da denedim olmadı). Sadece "Ubuntu" tabanlı sistemlerde çalışıyor. Yaptığım bu testte "Ubuntu-16.04.3 64 bit" versiyonunu kullandım. Şimdi adımlara geçelim:

Adım 1

Sorunun çözümü için gerekli olan dosyaları Link 1 den indiriyoruz. Ardından Link 2 de girdiğimiz sayfada kendi işletim sistemimize uygun olanını seçip indiriyoruz. Bu arada kuruluma başlamadan önce sisteminizi güncellemenizi tavsiye ederim.

Link 1: Gerekli Ekler.zip

Link 2: Antivirus for Linux | Free Linux Antivirus for Virus Protection

Adım 2

1.JPG


Bu indirdiğimiz üç dosyayı aynı konumda tutup kuruluma geçebiliriz. Mesela kolaylık olsun diye "Masaüstünde" bu dosyaları toplayabiliriz. Uçbirimi açarak cd Masaüstü yazıp bu konuma geçelim. Ardından resimde de görüldüğü üzere sırasıyla:

sudo dpkg -i libssl0.9.8_0.9.8o-7ubuntu3.2.14.04.1_amd64.deb (Eksik kütüphane)

sudo dpkg -i cav-linux_x64.deb (Paketi açtık)

sudo cp driver.tar /opt/COMODO (Masaüstündeki driver.tar dosyasını /opt/COMODO dizinine kopyaladık)

sudo /opt/COMODO/post_setup.sh (Kuruluma geçtik)

komutlarını uyguluyoruz.


Adım 3

2.JPG


dil.JPG


3.JPG


Resimlere paralel olarak incelediğimizde devamında karşımıza Lisans Sözleşmesi çıkıyor(123 ardından Enter tuşuna seri şekilde basarak resimdeki Y/n kısmını görünce bıraktım. Ancak bu şekilde Lisans Sözleşmesini atlayabildim). Bunu atladıktan sonra karşımıza Y/n seçeneği geliyor Y tuşuna basıp geçiyoruz. email adress isteğe bağlı onu da geçebiliriz. Ardından karşımıza 23 e kadar dil seçeneği çıkacak 22 ye basıp geçebiliriz. Bundan sonra kurulumu tamamlıyor. Ardından COMODO Antivirus is successfully configured... yazısını gördüğümüzde kurulum tamamlanmıştır.

Adım 4

sonuc.JPG

yeşil.JPG


calisma.JPG


Resimlere paralel olarak sudo /opt/COMODO/cavdiagnostic komutunu girdikten sonra karşımıza gelen pencereye evet dediğimizde program kalan bazı hataları düzeltecek. COMODO'yu açtığımızda virüs veritabanını güncellememizi isteyecek, güncelleyelim. Yeniden başlattıktan sonra bu seferde tam tarama yapmamızı isteyecek. Bunu da yaptıktan sonra kırmızı veya sarı olan kalkan yeşil olacak. En son resimde görüldüğü üzere görev yöneticisini açtığınızda COMODO'nun aktif olduğunu göreceksiniz.
 
Son düzenleme:

Evet. Konuyu düzenleme süresi doldu. Paylaşım için teşekkür ederim.

Diğer Driver.tar dosyası için de verebilirseniz kullanıcılar hash kontrolü ve gerekirse ileride sürücü güncelleme yapabilir.

driver.tar dosyasının asıl kaynağı Link 1 de mevcut. Ancak bu dosya 4.1 sonrası kernel sürümleri için düzgün çalışmıyor. Bu konu COMODO forumda tartışılmış. Başka bir kullanıcı bu durumu düzeltmiş(Link 2). Güncellenen driver.tar dosyası artık 4.1-410(dahil) kernel sürümlerinde de çalışıyor. Eğer kullanıcılar güncelleme yapmak isterlerse bu iki linki(Link 1, Link 2) takip edebilirler.

Link 1: DownLoad

Link 2: Filesystem Filter Driver for kernel 3.5-3.18(redirfs and avflt) - Comodo Antivirus for Linux - CAVL | Page 3
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı