Linux için güzel haberler var

Crack yazılım suçtur. Ayrıca wintost veri çalıyor. Linux Mint dene.
(Neden Windows'tasın demeyin. Birkaç güne geçiyorum.)

Bilgisayarda hiçbir şey olmaması dışında sorun yok. Bir tek CS:GO var 😅
Linux Mint denedim ama her oyunu açmıyor hatta Steam'i açmıyordu bende.

Eğer Windows gibi terminal kullanımına yönelim azaldığında ve exe gibi (exe olmak zorunda değil) ama çalıştırıldığı anda uygulama kurulum sihirbazı gibi bir şey gelirse o zaman Linux kullanırım. Ama bu gelmediği sürece Linux bana eziyetten başka bir şey değil. Ha bir de arayüz geliştirilmeli olsa çok iyi olur. Ve ana uygulamalar biraz daha geliştirilebilir. Ayarlar genel olarak çok karmaşık ve uygulama kaldırmak kurmaktan daha büyük bir işkence.

Bunlar düzelmeden kullanmam banane banane istemem Linux hıh. Ben çok kıygınım ona. Küstüm.
Terminal kullanimina yonelim az olan dagitimlar var zaten. Sihirbaz'a gerek duymuyor zaten program direkt magazadan kurunca hazir oluyor. Arayuz zaten Qt veya GTK tabanli oluyor ve istedigin temayi giydirebiliyorsun. Sen Linux degil dagitim yorumlamissin haci :)
Windows'u bedava kullanmam dışında sorun yok. Ya crack yaparım ya da lisans olmadan kullanırım. Ki gerçi en son format attığımda key istemedi benden. Direk aktifleştirilmiş gösteriyordu bende pek sallamadım.
O bedava kullandigin Windows'cugun senin verilerini de bedavaya cukkaliyor zaten, duygular karsilikli.

Çalıştırıldığı anda uygulama kurulum sihirbazı gibi bir şey gelirse o zaman Linux kullanırım.
İlla internetten ne olduğu belirsiz bir paket indirip kurmakta ısrarcı iseniz internetten indirdiğiniz paketlere çift tıklamak uygulama kurulum sihirbazını çalıştırır.
Terminal kullanmak istemiyorsanız uygulama mağzasından uygulama aratıp indirin. Bazı dağıtımınıza göre istisna paketler dışında internetten bulduğunuz ne olduğu belirsiz paketleri kurmayın.

Ubuntu'da Windows gibi uygulama kurma:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Terminal kullanimina yonelim az olan dagitimlar var zaten. Sihirbaz'a gerek duymuyor zaten program direkt magazadan kurunca hazir oluyor. Arayuz zaten qt veya gtk tabanli oluyor ve istedigin temayi giydirebiliyorsun. Sen Linux degil dagitim yorumlamissin haci :)

O bedava kullandığın Windows'cugun senin verilerini de bedavaya cukkalıyor zaten, duygular karsilikli.

Aslında ücretsiz olan birşeyde zaten cukkalıyorlar. Linux işletim sisteminin belki daha fazla cukkalamadığı ne malum? Sonuçta hiç beklenmedik yerlerden çıkıyor her şey.

Aslında ücretsiz olan birşeyde zaten cukkalıyorlar. Linux işletim sisteminin belki daha fazla cukkalamadığı ne malum? Sonuçta hiç beklenmedik yerlerden çıkıyor her şey.

Herhangi bir şey eleştirmek istiyorsan güzel bir açık bulman gerek.
Ayrıca Linux veri tırtıklamaz çünkü Linux'ta açık kaynak lisanslı.
Yani her şey apaçık.
Önce "gafam yazılım tekelciliği "ile tanış.
The Linux experiment diye bir kanal Linux, foss ve güvenlik hakkında aylık Z raporu videosu yapıyor fakat bu video diğerlerinden daha güzel haberler taşıdığını ve Linux'un önünün daha açıldığını hissettim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Siz ne düşünüyorsunuz (bu haberler hakkında)?

Güzel bir beklerdim ama bu kadar güzel bir haber beklemiyordum açıkçası (yakında bir açık kaynakçıların tekelcilere karşı zaferler gibi destanlar çıkar😁)
Bu haberi bizlerle paylaştığın için teşekkürler HUSO112.

Son düzenleme:
Bu durumu şöyle özetleyelim:
Audacity (Ses düzenleme programı) bir şirkete satıldıktan sonra şirket telemetri koymuş. Tabi bunu Github'dan gören insanlar deliye döndü ve Audacity'i forklayarak (Kaynak kodlarını kendi programında kullanmak için almak), telemetrileri silip yeni versiyonunu çıkardılar (bkz: Tenacity).

Peki Windows'taki uygulamaların kaynak kodu elinde mi? İnceleyebiliyor musun? Hani nerede Microsoft programlarının (bazı uygulamalar dışı) C#, C++, Python dosyaları?

Ayriyeten GNU felsefesi, Libre, FOSS gibi kavramları araştırmalısın. Ettiğin laflar kolayca çürütülüp üstüne gülünebilinecek şekilde.
Acik kaynak cunku. Biraz arastirin lutfen. Linux-Libre hele tamamen ozgur.
Yoldaş Stallman 1983 devrimini yaptı ve onu Yoldaş Linus tamamladı.
Herhangi bir şey eleştirmek istiyorsan güzel bir açık bulman gerek.
Ayrıca Linux veri tırtıklamaz çünkü Linux'ta açık kaynak lisanslı.
Yani her şey apaçık.
Önce "gafam yazılım tekelciliği "ile tanış.

Güzel bir beklerdim ama bu kadar güzel bir haber beklemiyordum açıkçası (yakında bir açık kaynakçıların tekelcilere karşı zaferler gibi destanlar çıkar😁)
Bu haberi bizlerle paylaştığın için teşekkürler HUSO112.
Teşekkür ederim :3

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı