Linux için Zoom uygulamasını Türkçe çeviri çalışmalarım başladı!

Makaleler
4
Daha fazla  
Merhaba Technopat Sosyal üyeleri. Bir gün Zoom'u çevirmek istiyorum adıında konu başlatmıştım ama pek olumlu cevaplar alamamıştım. Ben çevirini olayını unutmuşken Zoom'a güncelleme gelmişti ben de /opt/zoom/ klasöründe gezinirken bir şey farkettim. Yeni güncelleme ile translation klasörü eklenmişti. Hemen klasörü incelemeye başladım. İçinde farklı dillerin .qm dosyası bulunuyordu. Notepad ile açıyorum olmuyor, VSCode ile açıyorum olmuyor, Sublime Text ile açıyorum olmuyor, meğersem Zoom QT ile yazıldığı için QT Linguist adlı uygulamayı indirip çeviri işlemlerini kolaylıkla yapmamız gerekiyormuş. Şu anlık her şey çok iyi gidiyor. %5'lik kısım bitti. Projeyi tek başıma yürütüyorum. Yalnız şunu belirtmem gerek bu çeviri sadece Linux sistemlerde işe yarıyor. Çünkü Windows'taki Zoom dosyalarını inceledim ve dil dosyalarını bulamadım. 3 hafta sonra bitecek gibi görünüyor. Yeni olaylar olunca konu açıp güncelleme yaparım. Ayrıca ne kadar ilerlediğimi ve sistemin nasıl olduğunu öğrenmek isteyenler buradaki pdf dosyasına bakabilir. Kendinize iyi bakın iyi günler.

Ekran Görüntüsü - 2020-12-19 21-17-16.png

Merhaba Technopat Sosyal üyeleri. Bir gün Zoom'u çevirmek istiyorum adıında konu başlatmıştım ama pek olumlu cevaplar alamamıştım. Ben çevirini olayını unutmuşken Zoom'a güncelleme gelmişti ben de /opt/zoom/ klasöründe gezinirken bir şey fark ettim. Yeni güncelleme ile translation klasörü eklenmişti. Hemen klasörü incelemeye başladım. İçinde farklı dillerin. QM dosyası bulunuyordu. Notepad ile açıyorum olmuyor, VSCode ile açıyorum olmuyor, sublime text ile açıyorum olmuyor, meğersem Zoom QT ile yazıldığı için QT linguist adlı uygulamayı indirip çeviri işlemlerini kolaylıkla yapmamız gerekiyormuş. Şu anlık her şey çok iyi gidiyor. %5'lik kısım bitti. Projeyi tek başıma yürütüyorum. Yalnız şunu belirtmem gerek bu çeviri sadece Linux sistemlerde işe yarıyor. Çünkü Windows'taki Zoom dosyalarını inceledim ve dil dosyalarını bulamadım. 3 hafta sonra bitecek gibi görünüyor. Yeni olaylar olunca konu açıp güncelleme yaparım. Ayrıca ne kadar ilerlediğimi ve sistemin nasıl olduğunu öğrenmek isteyenler buradaki pdf dosyasına bakabilir. Kendinize iyi bakın iyi günler.

Eki Görüntüle 790384

Nasıl desem bilemedim, Linux üzerinde olduğu için sevsemmi, yoksa gereksiz (benim düşüncem) olduğu için sevmesem mi? Bilemedim ama emeğine sağlık.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı