Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
İnterneti kullanma şeklimden dolayı modem veya başka bir şekilde bufferbloat optimizasyonu sağlayan sistemleri kullanmam mümkün değil. Bu QoS gibi sistemleri direkt bilgisayarda yapabilecek bir sistem var mıdır?
SQM scripts traffic shaper. Contribute to tohojo/sqm-scripts development by creating an account on GitHub.
github.com
OpenWRT'nin de kullandığı SQM yazılımını bu linkten indirip make install ile derleyip kurun.
Daha sonra internetinize göre ayarları girmelisiniz.
İnternet adaptörünüzün sistemdeki ismini öğrenmek için ip address komutunu kullanabilirsiniz.
Sisteminizdeki wlp3s0 adaptörünüz için config dosyası oluşturalım:
SQM scripts traffic shaper. Contribute to tohojo/sqm-scripts development by creating an account on GitHub.
github.com
OpenWRT'nin de kullandığı SQM yazılımını bu linkten indirip make install ile derleyip kurun.
Daha sonra internetinize göre ayarları girmelisiniz.
İnternet adaptörünüzün sistemdeki ismini öğrenmek için ip address komutunu kullanabilirsiniz.
Sisteminizdeki wlp3s0 adaptörünüz için config dosyası oluşturalım:
İyi akşamlar. Dün yanlış bir anlaşılmadan dolayı uyarı almam ve daha sonrasında açıklamam dolayısıyla açılması yüzünden mesaj yazamamıştım. Ayarları yaptım ve sonuçtan memnun kaldım. Bufferbloat değerleri 100ms'nin altına düştü. Şu anda oyunda vs. test edemedim ancak istediğimi elde ettim. Teşekkürler!
@Disty, benim internet hızım çok dengesiz. Sabahları 50 civarı gezerken akşamları 130'a kadar çıkabiliyor. Dinamik olarak hızı ayarlayan bir QoS optimizasyonu mümkün müdür? Bunun haricinde ağ içi internet hızımı çok sınırlıyor, telefonuma yaklaşık 500-600 Mbps hızla dosya atabilirken QoS açıkken hız ayarladığım sınıra düşüyor.
İyi akşamlar. Dün yanlış bir anlaşılmadan dolayı uyarı almam ve daha sonrasında açıklamam dolayısıyla açılması yüzünden mesaj yazamamıştım. Ayarları yaptım ve sonuçtan memnun kaldım. Bufferbloat değerleri 100Ms'nin altına düştü. Şu anda oyunda vs. test edemedim ancak istediğimi elde ettim. Teşekkürler!
@Disty, benim internet hızım çok dengesiz. Sabahları 50 civarı gezerken akşamları 130'a kadar çıkabiliyor. Dinamik olarak hızı ayarlayan bir QoS optimizasyonu mümkün müdür? Bunun haricinde ağ içi internet hızımı çok sınırlıyor, telefonuma yaklaşık 500-600 Mbps hızla dosya atabilirken QoS açıkken hız ayarladığım sınıra düşüyor.