- Makaleler
- 4
Yani tercihler farklıdır seninkine saygı duyuyorum ama RTX gibi bir ekran kartı alacaksan Linux alma.
Bedava Linux hep de öyle kalacak.
Son düzenleyen: Moderatör:
Yani tercihler farklıdır seninkine saygı duyuyorum ama RTX gibi bir ekran kartı alacaksan Linux alma.
GNU/Linux'ta NVIDIA kullanmak mantıksız çünkü NVIDIA, sürücülerini bilerek kapalı kaynak yayınlıyor. Ayrıca GNU/Linux şimdilik "Ray Tracing" desteklemiyor.Yani tercihler farklıdır seninkine saygı duyuyorum ama RTX gibi bir ekran kartı alacaksan GNU/Linux kullanma.
CS:GO veya Minecraft oynuyorsan GNU/Linux açık ara daha performanslı.(AMD GPU için konuşuyorum ve fark atıyor.) Diğer native olarak GNU/Linux destekleyen oyunlarda da durum aşağı yukarı bu şekilde.Yani Windows oyun için daha çok tercih edilebilir.
Ellerinde tek o neden var zaten.Yani Windows oyun için daha çok tercih edilebilir.
"Herkes" oyun için bilgisiyar toplamıyor zaten yakında toplayamayacak hale geleceğiz vergiler yüzünden.Şimdi iyice bir günümüze bakalım insanlar yazılım veya iş için değil hemen hemen herkes 2 yıldır oyun bilgisayarı topluyor.
Çok fazla "dağıtım" var fakat zaten çoğu Debian veya Ubuntu tabanlı oluyor, çözümler aşağı yukarı aynı oluyor böylece.İnternet ülkelere göre değişir Linux topluluğu tabi ki ücretiz olmasını ister ama bu ülkeyle alakalı bir durum. İnternetin ucuz, bedava internetin yaygın olduğu ülkelerde var bizim gibi pahalı olanda. Windows'ta internet erişiminin pahalı olmasını istemez.
Linux dağıtımı kullanmak konusunda ben, dağıtımlar tüm ihtiyaçlarımı karşılamadığı için sadece linux kullanamıyorum mutlaka windows'a işim düşüyor. Bunun çözülmesi için başta oyun desteğinin olması lazım burada umutlar Vulkan'a bağlı, bazı profosyonel yazılımların Linuxu desteklemesi gerekiyor. Ek olarakta çok fazla dağıtım olması daha büyük toplulukların oluşmasına ve Windows gibi sorunların çözülmesinde daha kolay bilgi erişimini kısıtlıyor. Örneği bu kadar çok dağıtım yerine sadece 3-4 dağıtım olsa daha farklı olurdu. Bir linux dağıtımının son kullanıcı ihtiyaçlarına daha iyi karşılık verip Windows ile yarışması için bu yazdıklarımın olması gerekiyor bana göre. Zaten kimse bizim gibi meraklı değilse Linux kurmaz.
Çok fazla "dağıtım" var fakat zaten çoğu Debian veya Ubuntu tabanlı oluyor, çözümler aşağı yukarı aynı oluyor böylece.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.