Triao
Hectopat
Daha fazla
Sorunun çözümü çok basit. Ben hep bu internet sorunu ile karşılaştığımda birazdan göstereceğim. Çözümü uyguladığımda çözdüm. Sorun genellikle bilgisayarı kapatıp açtıktan sonra oluyor ve /etc/resolv.conf dosyasındaki DNS adresleri yerine: 1 geliyor. DNS adresleri olmadığı için de internete çıkamıyoruz.
Komutunu terminale yazıp açtıktan sonra orayı DNS adresleri ile değiştirin tabii adreslerin başına nameserver ibaresini eklemeyi unutmayın böylece sorun çözülecektir ya da tek komutta.
Bunu terminale yapıştırarak sorunu çözebilirsiniz ardından.
Bu komutu da yapıştırıp sorunu temelli çözebilirsiniz. Bu kodunda olayı dosyayı değiştirilemez yapıyor yani root bile olsanız değiştiremiyorsunuz bunu kaldırmak için de. Bu kodu uygulayabilirsiniz umarım sorunu çözmüşsünüzdür. Herkese hayırlı geceler diliyorum.
Kod:
sudo nano /etc/resolv.conf
Komutunu terminale yazıp açtıktan sonra orayı DNS adresleri ile değiştirin tabii adreslerin başına nameserver ibaresini eklemeyi unutmayın böylece sorun çözülecektir ya da tek komutta.
Kod:
sudo echo -e "nameserver 1.1.1.1\nnameserver 1.0.0.1" > /etc/resolv.conf
Bunu terminale yapıştırarak sorunu çözebilirsiniz ardından.
Kod:
sudo chattr +i /etc/resolv.conf
Bu komutu da yapıştırıp sorunu temelli çözebilirsiniz. Bu kodunda olayı dosyayı değiştirilemez yapıyor yani root bile olsanız değiştiremiyorsunuz bunu kaldırmak için de. Bu kodu uygulayabilirsiniz umarım sorunu çözmüşsünüzdür. Herkese hayırlı geceler diliyorum.
Kod:
chattr -i /etc/resolv.conf