Linux İş İmkanı olabilir mi?

GNU/Linux'un olduğu her yer iş imkanıdır.
Yazılım yapar satarsın, bir dağıtım yapar parasıyla hizmet verirsin, bir dağıtımın geliştirici topluluğuna katılırsın maaşını alırsın, GNU/Linux kullanan şirketlerde girersin, daha da yetenekliysen yazılım üzerine kendi şirketini kurarsın. openSUSE, Red Hat gibi devler böyle başladı.
 
Bir çok yerde Linux'un gelecekte iş imkanı olabileceğini okudum. Kendim de buna inanıyorum, fakat sizin de görüşlerinizi almak istedim. :) Sizce olabilir mi? Neden?
Linux şu anda da bir iş imkanı sağlıyor zaten. System Administration ve Network Administration gibi kolları var.
 
Direkt olarak olup olmayacağı konusunda yorum yapmayacağım fakat kendini geliştirmen için Windowstan daha iyi olacağı kesin. Kendimden örnek vermem gerekirse sadece birkaç ayda Bilgisayar hakkında bilgili olduğumu sanarken aslında hiçbir şey bilmediğimi öğrendim Linuxa geçtiğimden beri. Sürekli bahsederdim açık kaynak diye fakat detaylarını bilmezdim, insanlardan duyduğumu söylerdim. Onun haricinde Grafik tasarımla da ilgileniyorum. İlk başlarda adobe programları olmadığı için bana engel olduğunu düşünüyordum fakat şu an hiç yazılım bilgim olmadan ui tasarımı üzerinde uğraşıyorum. Neredeyse her program açık kaynaklı olduğu için tek tek kurcalayarak değişkenleri ve renkleri değiştirerek yeni bir arayüz elde edebiliyorsunuz. Onun haricinde çoğu program GTK ile çalıştığı için sırf onu düzenlemek bile size keyif verebilir. İleride Web Geliştirme düşünüyorsanız Front-end tarafında hiç sıkıntı çekeceğinizi sanmıyorum .configleri düzenlemeye alışırsanız. Html zaten basit ve CSS hakkında bilginiz oluyor. Hiç CSS öğrenmeden basit bir site tasarımı yapabilirsiniz sırf bu şekilde. Onun haricinde yine doğrudan olmasa da WM'ler programlama için muazzam bir fayda sağlıyor. Daha az maliylet veya daha az emek ile daha iyi işler çıkarabilirsiniz bu şekilde. Tüm bunların haricinde DIY amaçlı dağıtımları kurmak ve onları kullanmak bile size bir özgüven sağlıyor ve bu konuda daha da geliştiğini hissediyorsunuz. Haliyle sıradan bir yazılımcıdan ayrılmış oluyorsunuz. Daha bir sürü şey yazılabilir tabii ki ama mülakatta falan da işinize yarayabilir diye düşünüyorum. Benim görüşüm bu yönde.
 

Geri
Yukarı