Linux işletim sistemi ve Dual Boot

Bilgisizliğimden soruyorum:

Şimdi ben Linux kde kurdum mesela. YouTube, Google gibi hizmetler Windows'da basitti Chrome'a tıkladığımda direkt giriyordu. Linux işletim sistemlerinde de böyledir değil mi? Medyada biraz karmaşık olarak lanse edildiği için benim de kafam karıştı, çok temel bir şey aslında ama bilmiyorum ben.

Şimdi ben Linux kde kurdum mesela. YouTube, Google gibi hizmetler Windows'da basitti Chrome'a tıkladığımda direkt giriyordu. Linux işletim sistemlerinde de böyledir değil mi? Medyada biraz karmaşık olarak lanse edildiği için benim de kafam karıştı, çok temel bir şey aslında ama bilmiyorum ben.
Evet, Windows gibi tarayıcı üzerinden yaptığınız her şeyi yapabilirsiniz.

Öğrenmesi inanın çok kolay. Chromium tarayıcıya tıklıyorsunuz açılıyor, gerisi Windowsla aynı. Görev çubuğunuz da üstte. Her şeyi özelleştirebilirsiniz.

10000 satır kodun ardından giriyorsun (!)

Medyada çok şey yanlış lanse ediliyor. Cahiller, kendini zeki sananlar konuşunca hep böyle olacak.

Burada da 2 tıkla giriyorsun işte programlarına. KDE'de bir şey de iyi. Mesela sistem güncellemesi, paket kurmayı 1 program ile grafiksel arayüz ile kuruyorsun.

1612098521651.png

Cevap bekliyorum, gelmiyor.
Önerileri yaptığımızda neden cevap gelmiyor? Acaba ban mı yedi arkadaş?
Çok haklısınız, aslında konuyu açtığımdan beri mesajları okuyorum ama şimdi teşekkürler gibi bir şey yazarsam konu bitecek gibi geliyor o yüzden biraz bekledim.:)
Bilgisayarı aldığımda kurduğum /kuracağım işletim sistemini buraya yazarım. (forumuda yeni yeni tanımaya başladım, size bildirim gelir mi o zaman bilemiyorum.) Bana öyle geliyor ki ileride yine Linux işletim sistemi ile alakalı sorularım olacak. Aklımda şimdilik soru işareti kalmadı. Hepinize teşekkürler cevaplarınız için ve arsenik tekrardan kusura bakma geç cevap verdiğim için.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı