Rehber Linux Kernel programlama ile driver kodlama

Hocam bir de kernel modulu nasil yazilir ayrintili bir sekilde anlatirsan bilgileniriz.
 
Hocam bir de kernel modulu nasıl yazilir ayrintili bir sekilde anlatirsan bilgileniriz.

2. versiyonu daha kapsamlı şekilde 2-3 güne ekleyeceğim. Onda hem tam sayı atama, modül ekleme ve en sonunda USB üzerinde hepsini göstereceğim. Hocam demeyi unutmuşum. Bu verdiğim program ile zaten kernele modül yüklüyorsunuz.
 
Son düzenleme:
Ah pardon hello world kelimesini gorunce kodu okumamisim, ben daha cok donanim suruculeri falan nasil yaziliyor onu merak ediyorum.
 
Elinize sağlık emeğiniz için ama kernel modülü derlemek için linux headers gerekiyor, Makefile'da bu kodu yazmışsınız ama bağımlılıklarda belirtmemişsiniz. Bazı dağıtımlar linux headers paketini yüklü bir şekilde sunmuyor.
 

Hocam açıkçası ben Debian kullanıyorum ve makefile üzerinden direk derledim. Zaten gcc kurulması gerektiğini söyledim. Linux .hlar tüm dağıtımlarda bulunuyor diye biliyorum.

Ah pardon hello world kelimesini gorunce kodu okumamisim, ben daha cok donanim suruculeri falan nasıl yaziliyor onu merak ediyorum.

USB üzerinden onu daha iyi kavrarsınız hocam.
Kafanıza takılan kısım neresi hocam?
 
Hocam açıkçası ben Debian kullanıyorum ve makefile üzerinden direk derledim. Zaten gcc kurulması gerektiğini söyledim. Linux .hlar tüm dağıtımlarda bulunuyor diye biliyorum.
Hocam /usr//lib/modules/$(uname -r)/build klasörü headerları barındırıyor, gerekli configuration orda bulunduğu için derleyebiliyorsunuz. Sadece bağımlılıklarda eksiklik gördüm yoksa birşey yanlış olduğunu düşünmüyorum.
Kafanıza takılan kısım neresi hocam?
Kafanıza takmanıza gerek yok, espri yapmayı çok seviyor.
 

hocam biraz araştırdım ve kernel.h, module.H, stat.h, init.h vs gibi dosyalar her dağıtımda bulunuyor. Daha ilerleyen bölümlerde tty.h, security.h gibi birçok dağıtımca bulunmayan header dosyaları oluyor. O zaman ise tabii ki bağımlılıkları paylaşacağım.
 
@Linux Torvalds hocam bu bilgileri nereden ve nasıl öğrendiniz yani mesela YouTube'a kernel development yazsam ilgi şeyler bulur muyum ve ileride Assembly de kullanacak mısınız?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…