Linux kimlere hitap eder?

Linux'u duydum ama hiç denemedim, oyun için kullanabilir miyim?
Oyun için kullanacaksanız kullanmayın. Ama evet oyun performansı da güzel olabiliyor bayağı. Ben çok severek kullanıyorum, hatta yakın zamanda yeniden geçeceğim.

Oynayacağınız oyuna bağlı, bazı oyunlarda Linux dağıtımları daha yüksek FPS verebiliyor bazı oyunlara da anti cheat yüzünden girilmiyor. Windows oyunları oynanmıyor mu diye sorarsan, oynanabiliyor. Bunun için Lutris - Open Gaming Platform yazılımına bakabilirsin.

UI nasıl hocam bu işletim sisteminin? Çok kez duydum ama bilgim sıfır.

UI nasıl hocam bu işletim sisteminin? Çok kez duydum ama bilgim sıfır.
İşletim sistemi değil Linux, bir dağıtım seçeceksin, onu kullanacaksın. İlk defa kullanacaksan Home - Linux Mint bu dağıtımın Cinnamon versiyonu Windows'u andırıyor o yüzden ilk defa deneyimleyecek biri için öneririm.

Linux genelde bilgisayarın dilinden anlamayı sevenler tarafından tercih edilir. Tabi buna özgür yazılım kullanmayı seven ve kısıtlama olmaksızın kontrolün kendisinde olmasını ve her şeyi kendi başına yapmayı seven kullanıcıları da ekleyebiliriz. Yani amacın oyun oynamaksa Linux kullanmana gerek yok. Onu zaten daha iyi yapan bir işletim sistemi var. Linux’un meziyetleri daha farklı. Linux’un ne olduğu, ne yapabileceğini, neyi daha iyi yapıp neyi yapamayacağını ve nasıl kullanacağını öğrenmek istiyorsan pek çok kaynak mevcut. Google’da konu hakkında bilgi edinebilirsin. Ancak dediğim gibi amacın oyun oynamak ve arayüz bir değişsin mantığıyla bakıyorsan yanlış yerdesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…