Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Merhaba. Windows 10 kullanıyorum. Linux'a geçsem nasıl bir yarar ve zararları olur? Bilgilendirebilecek arkadaşlar varsa lütfen yardımcı olabilirler mi?
Daha zamanı gelmedi bence. Çünkü Linux için çıkan uygulama ve oyun sayısı az. Eğer bilgisayarını sadece internete girmek için kullanıyorsan Linux kur. Yok ben bu bilgisayarda deli gibi oyun oynayacağım diyorsan kurma.
Oyun oynayan birisi linux geçmemeli. Oyunlarda henüz linux destekleri çoğalmış değil maalesef.
Linux size tam anlamıyla özgürlük sunar. Kendinizi geliştirmeniz için birçok alan sunar. Sadece internete girmek için de linux kurulmaz, windows daha idealdir.
Özellikle kendinizi geliştirdikten sonra kullanmak zevk verir. Windows'a geçmeyi istemezsiniz bile
Başlangıç olarak GNOME desktop tavsiye ediyorum Ubuntu'da da Debian'da da. Ubuntu desktop biraz daha hantal. GNOME daha kolay ve daha stabil geliyor bana. Tabiki tercih sizin
Linux profesyonel işidir. İşin mutfağına girmek isteyenlere, kendi pişirip kendi yemek isteyenlere idealdir. Derinlere dalmak isteyenlere, "vay anam vay neler dönmüş burada Serhat yav" demek isteyenlere idealdir.
Daha önce kullanmamış isen zor gelebilir. Deneme amaçlı sanal makineye kurmanı öneririm. Eğer beğenir isen bilgisayarına kurabilirsin. Bu incelemeleri izlemeni öneririm. Sana biraz fikir verir. Bu biraz sana bağlı bir durum.
Neredeyse 6 yıl önce Linux'a geçtim ve hiç Windows'a geri dönme ihtiyacı hissetmedim. Oyun dışında Windows'ta yaptığınız herşeyi Linux'ta da yapabilirsiniz. Ben Ubuntu kullanıyorum ve size de tavsiye ediyorum. Ubuntu şu anki en yaygın Linux dağıtımı ve yeni başlayanlarada tavsiye ediliyor. Linux kullanmak için uzman olmaya veya programlama bilmeye gerek yok.