Linux Kullanılmalı mı?

prevenar

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba. Windows 10 kullanıyorum. Linux'a geçsem nasıl bir yarar ve zararları olur? Bilgilendirebilecek arkadaşlar varsa lütfen yardımcı olabilirler mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Screenshot at 2016-09-14 00:28:55.png

Screenshot at 2016-09-14 00:31:08.png

İkinci olarak kur. Bence öyle daha iyi oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha zamanı gelmedi bence. Çünkü Linux için çıkan uygulama ve oyun sayısı az. Eğer bilgisayarını sadece internete girmek için kullanıyorsan Linux kur. Yok ben bu bilgisayarda deli gibi oyun oynayacağım diyorsan kurma.

Oyun oynayan birisi linux geçmemeli. Oyunlarda henüz linux destekleri çoğalmış değil maalesef.
Linux size tam anlamıyla özgürlük sunar. Kendinizi geliştirmeniz için birçok alan sunar. Sadece internete girmek için de linux kurulmaz, windows daha idealdir.
Özellikle kendinizi geliştirdikten sonra kullanmak zevk verir. Windows'a geçmeyi istemezsiniz bile :)
Başlangıç olarak GNOME desktop tavsiye ediyorum Ubuntu'da da Debian'da da. Ubuntu desktop biraz daha hantal. GNOME daha kolay ve daha stabil geliyor bana. Tabiki tercih sizin

Linux profesyonel işidir. İşin mutfağına girmek isteyenlere, kendi pişirip kendi yemek isteyenlere idealdir. Derinlere dalmak isteyenlere, "vay anam vay neler dönmüş burada Serhat yav" demek isteyenlere idealdir.

Daha önce kullanmamış isen zor gelebilir. Deneme amaçlı sanal makineye kurmanı öneririm. Eğer beğenir isen bilgisayarına kurabilirsin. Bu incelemeleri izlemeni öneririm. Sana biraz fikir verir. Bu biraz sana bağlı bir durum.

Linux'a adım atmak: Ubuntu ile bir hafta
Linux dağıtımlarından Elementary OS İncelemesi
Linux Mint incelemesi
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Neredeyse 6 yıl önce Linux'a geçtim ve hiç Windows'a geri dönme ihtiyacı hissetmedim. Oyun dışında Windows'ta yaptığınız herşeyi Linux'ta da yapabilirsiniz. Ben Ubuntu kullanıyorum ve size de tavsiye ediyorum. Ubuntu şu anki en yaygın Linux dağıtımı ve yeni başlayanlarada tavsiye ediliyor. Linux kullanmak için uzman olmaya veya programlama bilmeye gerek yok.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı