Linux kullanınca ne gibi sıkıntılar çıkar?

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 1600
RX 570
8GB RAM 2400
ASUS EX-A320M
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, size bir şey sormak istiyorum. Benim bilgisayarımda düşük GB RAM olduğu için Linux'a geçmeyi düşünüyorum. Şu anda Windows 10 Pro kullanıyorum ama PC'deki RAM'in %75'ni kullandığı için hiçbir şey açamıyorum. Geçtiğime çok pişmanım. Şimdi ben Linux'a geçersem ne yapmam lazım? Direkt indirip kuruluyor mu kendi kendine yoksa benim bir şeyler yapmam mı lazım? Hadi geçtim diyelım ne sıkıntılarla karşı karşıya kalırım, oyun açmada sıkıntı olur mu, torrent kurar mı, yazılımsal uyumlulukta sıkıntı olur mu? Hepinize şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba arkadaşlar, size bir şey sormak istiyorum. Benim bilgisayarımda düşük GB RAM olduğu için Linux'a geçmeyi düşünüyorum. Şu anda Windows 10 Pro kullanıyorum ama PC'deki RAM'in %75'ni kullandığı için hiçbir şey açamıyorum. Geçtiğime çok pişmanım. Şimdi ben Linux'a geçersem ne yapmam lazım? Direkt indirip kuruluyor mu kendi kendine yoksa benim bir şeyler yapmam mı lazım? Hadi geçtim diyelım ne sıkıntılarla karşı karşıya kalırım, oyun açmada sıkıntı olur mu, torrent kurar mı, yazılımsal uyumlulukta sıkıntı olur mu? Hepinize şimdiden teşekkür ederim.
Çıkmaz diye düşünüyorum Linux kullanan hatrı sayılır kullanıcı var yani.Bir çok program Linux'a da uyumludur.

Şimdi ben Linux'a geçersem ne yapmam lazım? Direkt indirip kuruluyor mu kendi kendine yoksa benim bir şeyler yapmam mı lazım?

Rufus ile inen ISO dosyasını yazıp başlatabilirsiniz. Fakat şunu belirtmeliyim ki GNU/Linux yüzlerce çeşidi olan bir işletim sistemi. Arama motorunuza "Linux dağıtımları" yazarsanız daha iyi anlayacaksınız.

Hadi geçtim diyelım ne sıkıntılarla karşı karşıya kalırım, oyun açmada sıkıntı olur mu, torrent kurar mı, yazılımsal uyumlulukta sıkıntı olur mu? Hepinize şimdiden teşekkür ederim.

Hangi yazılımları kullandığınızı belirtirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz.

Oyunculuk için Steam'de pek sıkıntı yok. Valve oyunları, ETS 2 gibi birçok oyun Linux'ta da var. SteamPlay Proton üzerinden Linux'ta olmayan Steam oyunlarını da açabilirsiniz. Ama LoL gibi direkt kurulan oyunlarda Lutris kullanmanız gerekecek. Sıkıntı olma ihtimali var. Temel kullanımda sıkıntı yaratmaz. Tavsiyem Linux Mint Xfce kurun.

Günlük kullanım için linux kullanabilirsiniz, valvenin dışındaki oyunları oynuyorsanız eğer hiç geçmeyi
Valvenin bir tek cs serisi oynuyorum
Oyunculuk için Steam'de pek sıkıntı yok. Valve oyunları, ETS 2 gibi birçok oyun Linux'ta da var. SteamPlay Proton üzerinden Linux'ta olmayan Steam oyunlarını da açabilirsiniz. Ama LoL gibi direkt kurulan oyunlarda Lutris kullanmanız gerekecek. Sıkıntı olma ihtimali var. Temel kullanımda sıkıntı yaratmaz. Tavsiyem Linux Mint Xfce kurun.
Ne farklı var xfce nin diğer oyunları açar mı ?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı