Linux kurarken gerekenler nedir?

Altta direkt gözüküyor zaten hocam. Mavi renkli bir kutu var ona sağ tıklayıp "diski küçült" deyin, oradan sizden MB cinsinden ne kadar yer ayıracağınızı soracak. Siz oraya "30000" yazın. 30 GB'ta yakın yer ayırırsınız.

Son düzenleme:
Bir önceki mesajımda bahsetmiştim aslında 🤔.

Kusura bakmayın oradan buradan YouTube'tan cevap koşuşturuyom sanırım sizin mesajı daha görmeden yazmışım onu. Gerçekten özellikle siz çok yardımcı oldunuz. Sanki çok gelişmiş bir yapay zekaya soruyorumda oda anında anlaşılır bir şekilde cevap veriyor😄. Bir de başka bir sorum olacak meraktan. Diyelim Windows 10'a geri dönmek istedimki sanmıyorum. Geri dönmem zor olur mu? Ücret vs. sıkıntılar olur mu? Gerçekten kusura bakmayın o kadar fazla uzağımki bir kekoya satranç öğretip mantıklı oynamasını öğretmek gibi 😄.

Alltta direkt gözüküyor zaten hocam. Mavi renkli bir kutu var ona sağ tıklayıp "diski küçült" deyin, oradan sizden MB cinsinden ne kadar yer ayıracağınızı soracak. Siz oraya "30000" yazın. 30 GB'ta yakın yer ayırırsınız.

Sanırım birincil bölümü diysunuz ona sağ tıklayınca bir tepki olmuyor ama sistem ayrıldının üstünde mavi çizgiye basınca çıkıyor. Şimdi bu küçültmeyi kurulumdan hemen önce yapmam gerek değil mi? Ayrıca yaklaşık kaç saat sürer?

Ücret ödemenize gerek yok, USB'ye Ventoy kurup ISO'yu içine atmak yeterli, yalnız Windows için en az 8 GB USB gerekir.

Yok Windows 10'dan bahsediyordum. Onda tekrar ücret ödemem gerekmiyor mu?

Ücret ödemenize gerek yok, USB'ye Ventoy kurup ISO'yu içine atmak yeterli, yalnız Windows için en az 8 GB USB gerekir.
Ventoy nedirki ?

Sanırım birincil bölümü diysunuz ona sağ tıklayınca bir tepki olmuyor ama sistem ayrıldının üstünde mavi çizgiye basınca çıkıyor. Şimdi bu küçültmeyi kurulumdan hemen önce yapmam gerek değil mi? Ayrıca yaklaşık kaç saat sürer?

Bahsettiğim yer o seçeneklerin çıktığı yer. Kurulumdan önce yapmanız gerekir. Disk bölme içlemi en fazla 3 dakika sürer ama işletim sistemini kurmaz, karıştırmazsanız güzel olur.

Yok Windows 10'dan bahsediyordum. Onda tekrar ücret ödemem gerekmiyor mu?

Windows kurmak için ücret ödemenize gerek yok hocam.

Linux'tan Windows'a geçerken kullandığımız bir yazılım. Multi boot destekli, yani içine eğer USB de yeterli depolama var ise birden çok ISO barındırabilirsiniz.

Bir sorun çıkmaz ise 5 ila 9 dakika sürüyor.

Hadi canım bende birazdan başlatırım uyur sabah bakarım diye düşünüyordum :D
Gereçkten acayip yardımcı oldunuz. Sizi hiç tanımıyorum cinsiyetinizi bile bilmiyorum ama gerçektende son 30 45 dakikadır umudum oldunuz ve o kafamdaki soru işaretlerini 100 de 60 yok ettiniz. Kilopatı fazlasıyla hak ettiniz. Arama motoru gibi bir şey oldunuz :D. Son olarak bir kapanış sorusu olarak, Linux'taki terminal için bir dil öğrenmem gerekmelimi ya da demek istediğim o komutları nereden öğrebilirim?

Linux'tan Windows'a geçerken kullandığımız bir yazılım. Multi boot destekli, yani içine eğer USB de yeterli depolama var ise birden çok ISO barındırabilirsiniz.

Son soru demiştim ama bu yazılımı indirmeme falan gerek var mı? Yoksa onu boş verim mi?

Her dağıtımın kendi paket yöneticisi var, bir kaynağı baştan sona okumak yerine karşınıza çıktıkça öğrenmeniz daha iyi olur. Örneğin zorin apt paket yöneticisini kullanır, basit kodlar yazmak gerekirse sudo apt update ve sudo apt upgrade ile sistem güncellenir. sudo apt install firefox ile Firefox tarayıcısını indirirsiniz.

Son soru demiştim ama bu yazılımı indirmeme falan gerek var mı? Yoksa onu boş verim mi?

Rufus'ta dd yansı modunu kullanacaksanız gerek olmaz ama ileride tekrardan Windows'a dönmek gibi bir isteğiniz olursa içine ISO atmanız yeterli olur.

Her dağıtımın kendi paket yöneticisi var, bir kaynağı baştan sona okumak yerine karşınıza çıktıkça öğrenmeniz daha iyi olur. Örneğin zorin apt paket yöneticisini kullanır, basit kodlar yazmak gerekirse sudo apt update ve sudo apt upgrade ile sistem güncellenir. sudo apt install firefox ile Firefox tarayıcısını indirirsiniz.

Rufus'ta dd yansı modunu kullanacaksanız gerek olmaz ama ileride tekrardan Windows'a dönmek gibi bir isteğiniz olursa içine ISO atmanız yeterli olur.

Yok rusuf ile işim yok ama anlamadım ama ne olur ne olmaz yüklimmi. Şimdi tek anladığım Windows 10'a tekrar dönme ihtimalin varsa indir. Doğru mu?

Tamamdıt çok teşekkürler bir video izledim yentpy la yapmam gerek zaten. İyi akşamla, teşekkürler.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı