Çözüldü Linux kurmalı mıyım?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Daha fazla  
Merhaba. Kötü bir laptopum var, ona Linux kurdum ve gerçekten Linux işletim sistemini sevmeye başladım. Sizce masaüstü bilgisayarıma da kurmalı mıyım?
Kullandıklarım Netflix, Spotify vs. eskiden oyun da oynardım da artık oyunlar çok zevk vermediği için oyun oynamıyorum. Sizce Linux kurmalı mıyım?
Kuracak olursam hangi Linux'ı önerirsiniz?

Sistemim:
i3 10100F 3.60 GHz 8 Çekirdek.
Gigabyte H410M-H (rev 1.0)
8 GB DDR4 2666 MHz RAM.
ATI HD 6570 1GB.

Neden olmasın? Kullandıklarını destekliyor sonuçta.
Linux Mint Cinnamon öneririm.
Mint kullanmıştım çok ısınamadım açıkcası. Bir süre ubuntu kullandım ama onun da arayüzü çok hoşuma gitmiyor. Başka ne önerirsiniz. Şuan laptopum da Xubuntu var ve seviyorum ama pc ye başka kurmak istiyorum farklılık olsun :)

Ubuntu veya Pop!_OS

Ubuntu arayüzünü beğenmediyseniz Pop!_OS üzerinde kendi geliştirdikleri cosmic arayüzü var.

Mint kullanmıştım çok ısınamadım açıkçası. Bir süre Ubuntu kullandım ama onun da arayüzü çok hoşuma gitmiyor. Başka ne önerirsiniz? Şu an laptopum da Xubuntu var ve seviyorum ama PC'ye başka kurmak istiyorum farklılık olsun :)
Elementary OS deneyebilirsiniz.

Mint kullanmıştım çok ısınamadım açıkçası. Bir süre Ubuntu kullandım ama onun da arayüzü çok hoşuma gitmiyor. Başka ne önerirsiniz? Şu an laptopum da Xubuntu var ve seviyorum ama PC'ye başka kurmak istiyorum farklılık olsun :)

Arayüzü çok dert etme, GNU/Linux özelleştirmeye açık bir sistem, Linux Mint Cinnamon kur bence. Beğenmezsen özelleştirme yaparsın ya da masaüstü ortamı değiştirirsin.
Öyle bir şey olsa ben duyardım herhalde :p

Steam olayı var ya onu diyor.

Netflix, Spotify vs.

Bunlar Linux üzerinde kurulabiliyor. Ayrıca oyun oynamıyorsanız günlük kullanım için gayet güzel bir deneyim sunuyor Linux.

Ekran görüntüsü_2022-03-28_16-52-17.png

En basitinden AUR üzerinde var. Kullanacağınız dağıtımı araştırıp kullandığınız programlara bakıp ona göre bir dağıtım seçebilirsiniz. Ben Arch Linux seviyorum.

Aynı şekilde Spotify'da bulunuyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı