Linux Kursam Laptopum Hızlanırmı ?

Rıdvan Temel

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba uzun süredir laptopumda Windows 7 32-bit kullanıyorum. Linux işletim sistemi ile ilgili bi kaç şey okudum ve merak ettim. Bu yüzden laptopuma linux kuracağım. Linux kurduğumda bir performans artışı görürmüyüm.Linux'un artılarını ve eksilerini de yazarsanız sevinirim.Birde hangi Linux'u kurmalıyım?

Sistem özelliklerim:
  • İntel Core Duo2 2.0Ghz 2.0Ghz
  • NVİDA GT 8600M GS
  • 2GB 1333Mhz Ram

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 8.1 kur daha verimli olur. Linux kurmak ister isen Linux Mint veya Ubuntu öneririm.

Ben daha önce Ubuntu 12, son bir ay içerisinde ise 12.10 kullandım. Aslında herkesin dediği gibi açık kaynak kodlu olması bedava olması ve mağazasında da çok sayıda işini görecek uygulamaların olması güzel birşey ama sorunlarla karşılaşabilirsin. Mesela oyunlar konusunda sıkıntı yaşayabilirsin. Ben league of legends oynarım arada Ubuntuda wine ile kurdum çok sorun yaşadım. Ekran kartım nvidia optimus kurmak zamanımı alsada sonunda kurdum ama çok iyi bir performan vermedi. Yani keşfedeceğin çok şeyi var ama biraz yorabilir. Şahsen windows 10 tp kullanıyorum şuan, sistem kaynaklarını linux tan iyi kullandığını düşünüyorum. Tabi bunlar şahsi görüşlerim kolay gelsin

Kurduğun Linux sürümüne göre performans artışı değişir, düşük sistem gereksinimi olan bir sürüm daha hızlı iken yüksek gereksinimli bir sürümdeki artış o kadar belirgin olmaz.
Hafifleri mint, puppy, Xubuntu vb.

Sitelerinde sistem gereksinimleri yazar ama hep Windows kullandıysan sudan çıkmış balığa dönersin.

Bendeki laptopta da core 2 duo işlemci var, T7400. (ve 2GB RAM, 32bit 8.1 pro)
Tıkır tıkır çalışıyor, donma sorunları başka sebepli olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…