Linux kurulu sisteme Windows kurma

Igris

Kilopat
Linux Mint geçmek istedim 1 ay önce ve şişmiş Windows'umu tamamen silip Mint'e geçtim.
Sonra KDE Neon geçtim ve Linux'u biraz görme fırsatım oldu.
Tekrar Windows'a geçmek istediğimde ise şok yaşadım.
Windows 10 ISO'sunu kurdum belleğe ve belleği başlattığım zaman Grub menude Windows yoktu.
ISO sorunlu olamaz. Windows'un sitesinden indirdim.
Başka bir Linux'a geçmek istediğimde geçiyor ancak Pisi ve Ubuntu'ya geçtim, hepsi aynı.
Çözüm önerisi olan? Şu anda Mint kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows kurulu değil ki Grub'ta göresiniz. Belleği boot edip kurulumunu yapacaksınız öncelikle. Grub'ta aramayın.

Fdisk ile sildim. Șimdi no such partition
Entering rescue mode kısmındayım.
Ls komutunu girince (hd0) var sadece ne yapıyım?

Windows 10 kurulumu sırasında Shift + F10 ile CMD ekranı açın. Şu komutları sırasıyla girin. Bunları yaptıktan sonra normal kurulum gibi Windows kurabilirsiniz.

Kod:
diskpart
list disk
select disk 0 ;// Siz burada HDD olan numarayı seçeceksiniz. Ben 0 yaptım siz HDD hangi numaradaysa onu seçin.
clean
create partition primary
select partition 1
active
format fs=NTFS quick
assign
exit

Windows'u tamamen silip Mint'e gectim demissin. Sonra da Windows ISO'sunu kurdugun bellegi baslattigin zaman Grub'da Windows yok diyorsun.
Yani benim anladigim bu sozlerden, Windwos un kurulu oldugu diskte Windows a ait dosyalari silmeksizin, baska bir diske Mint kurdun. Dogru mu?
Kurulum sirasinda, disklere format atarken Windows'un bulundugu NTFS kisma bir sey yapmadigina emin misin? Gparted ya da benzeri bir programla disklere baktiginda gorebiliyor musun Windows'un fiziksel olarak bulundugu kisimlari?
Eger windows varsa ve Grup bunu goremiyorsa bu problemi asabilirsin.
Ama ben senin soylediklerinden, Linux kurulumu sirasinda yanlislikla her seyi sildigini anliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…