Linux kurulum hatası

Airbench_2440730

Hectopat
Daha fazla  
Nasıl yapacağımı denerken 4 GB olan bölümü istemeden 16 yaptım. Şimdi nasıl düzelteceğimi bilmiyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-09-30 155748.png
    Ekran görüntüsü 2024-09-30 155748.png
    19,4 KB · Görüntüleme: 44
  • Ekran görüntüsü 2024-09-30 155906.png
    Ekran görüntüsü 2024-09-30 155906.png
    8,5 KB · Görüntüleme: 38
  • Ekran görüntüsü 2024-09-30 155946.png
    Ekran görüntüsü 2024-09-30 155946.png
    28,3 KB · Görüntüleme: 42
Düzeltmek istediğiniz şey nedir? Ne yapmak istiyorsunuz?
  • O alanı 4GB yapmak istiyorsanız olmaz çünkü 5 GB lık ISO ile 4GB alana linux kuramazsınız. 16 GB ancak yeter.
  • Kurulumdan vazgeçip o alanı tekrar sabit diske eklemek mi istiyorsunuz?

ISO'yu Rufus veya Balena Etcher gibi bir programla USB'ye yazdırmanız lazım. Siz ISO dosyasını SSD'ye yazdırıyorsunuz.

Ventoy da kullanabilirsiniz.

Windows'taki diski de düzeltmek için ISO (A) yazana disk yönetim aracında sağ tık yap ve "Birim sil"e tıkla. Daha sonra biçimlendirip C'ye ekleyebilirsiniz. C'ye eklemek için disk yönetim aracında C'ye sağ tıklayıp "Birimi genişlet"e basmalısınız.

FAT32 olmasından kaynaklı olabilir. FAT32 4 GB'den büyük dosyayı desteklemiyor. Linux kurulumda zaten biçimlendirip Btrfs veya ext4 olarak biçimlendirirsiniz.

Edit: Yukarıda arkadaşın dediği gibi. Siz sabit diskinize direkt ISO dosyası atmaya çalışıyorsunuz. Bu kurulum değil. Netten bir kurulum rehberi izleyin.
Önce 8 GB ve üstü bir USB bulup; ISO dosyanızı bu USB'ye boottable yapmanız lazım (Rufus, Ventoy vb programlarla)
Daha sonra BIOS ayarlardan başlangıcı bu USB'ye ayarlamanız lazım. Kurulum basit zaten dikkat etmeniz gereken kurulum için bu 16 GB alanı seçmeniz. windows'un yanına kur seçeneğini seçmez, C'yi seçerseniz Windows gider.

Ben Technopat üzerinden yazılı olan USB olmadan nasıl kurabileceğiniz anlatıyor. Orada ne yazıyorsa yaptım ve sonuç bu.

Buradaki 16 GB'yi C sürücüsüne geri aktarmak istiyorum ama nasıl yapabileceğimi bilmiyorum.
Ekran görüntüsü 2024-09-30 155946.png

Ben Technopat üzerinden yazılı olan USB olmadan nasıl kurabileceğiniz anlatıyor. Orada ne yazıyorsa yaptım ve sonuç bu.
Şimdi anlaşıldı ama bu açıklamaları konuyu açarken neden yapmıyorsunuz ki?
Bu tip durumlarda cevap yazanlar konuyu/sorunu anlayana kadar özellikle konu sahibinin kafası daha da karışıyor..

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı