[Linux] kurulum

Ben direkt Arch tabanlı dağıtımlara alışamıyorum. DEB paketleri yerine AUR kullanmak tersime geliyor. Neden resmi DEB dosyası olan programı AUR(Arch User Repository) üzerinden indireyim ki?
Mantikli bir dusunce fakat Arch kullanicilari genellikle basibosluk tarzi bi havalari var bunu tanimlayacak kelime bulamadim.

Ben Arcocuyum. Manjaro da iyi bir dağıtım fakat benim bilgisayarımda düzgün çalışmıyor, donup duruyor. Debian'a saygım sonsuz, Debian 8'i annemin bilgisayarında kullanmıştım ve memnundum. Bence hem Arch(veya Manjaro veyahut Arco) hem Debian tecrübe edilmeli.

Ben Arcocuyum. Manjaro'da iyi bir dağıtım fakat benim bilgisayarımda düzgün çalışmıyor, donup duruyor. Debian'a saygım sonsuz, Debian 8'i annemin bilgisayarında kullanmıştım ve memnundum. Bence hem Arch(veya Manjaro veyahut Arco) hem Debian tecrübe edilmeli.

Deepin'e de şans verin. 2 GB ile gayet performanslı çalışıyor.

Deepin'e de şans verin. 2 GB ile gayet performanslı çalışıyor.
Deepin kullanmıştım fakat yeni sürümünü beğenmedim.

Şu an masaüstü bilgisayarımda GNOME kullanmak istiyorum fakat düz Ubuntu'dan memnun değilim bu yüzden Pop!_OS kurmayı düşünüyorum.

Dizüstü bilgisayarımın ise sistem özellikleri kötü olduğu için Kubuntu kullanıyorum.

GNOME ve KDE Plasma dışına çıkmıyorum. 😃

Deepin kullanmıştım fakat yeni sürümünü beğenmedim.

Şu an masaüstü bilgisayarımda GNOME kullanmak istiyorum fakat düz Ubuntu'dan memnun değilim bu yüzden Pop!_OS kurmayı düşünüyorum.

Dizüstü bilgisayarımın ise sistem özellikleri kötü olduğu için Kubuntu kullanıyorum.

GNOME ve KDE Plasma dışına çıkmıyorum. 😃
Bu Pop! OS cogu kisinin agzinda ne gibi bir farki var?

Bu Pop!_OS çoğu kişinin ağzında ne gibi bir farkı var?
Şu an diğerlerinden büyük bir farkı yok fakat GNU/Linux dağıtımları arasında dizüstü ekran kartları arası geçişi sağlayan ilk dağıtımlardan birisi diye biliyorum.

Ayrıca daha Ubuntu seçeneklerine gelmeden önce bile karanlık moda geçme seçeneği sunuyordu.(Ben GNOME Tweaks ile "Arc Theme" kullanıyorum zaten o yüzden bu özellik beni ilgilendirmiyor.)

NVIDIA sürücüleri hazır gelen bir sürümü de var.

Sitesinde daha başka ne özellikleri olduğunu yazmışlar;

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı