Linux kurulumda bootloader silindi

MRTNephilim

Hectopat
Arkadaşlar merhabalar. Yeni bir Linux sürümu kurmak için bellek hazırladım kurulumu yaptım eskisini kaldırıp. Boot ayarlarını yaparken fark ettim ki yanlışlıkla Windows Boot Manager'i ve Windows EFI'si de arada kaynamış. Ben eski Linux'u kaldırırken böyle bir hata yaptım yanlış EFI bölümünü sildim özetle. Şu an Linux üzerinde erişimim var ve Windows'u nasıl tekrar çalışır hale getireblirim format atmadan. Dosyalara erişebiliyor sistem diskini görebiliyorum sadece sistem başlamıyor. Ekte kurtarma ortamı görünüyor fakat BIOS üzerinde göremiyorum.

Screenshot_20200602_043440.png

Son düzenleme:
Bu programı kullan. Bende daha öncesinde birkaç defa kullandım. Yeni bir Boot loader yazıyor ve sistemdeki tüm işletim sistemlerini açılışta sıralıyor sende istediğini seçip başlatıyorsun.

Arch tabanlı Manjaro kullanıyorum ve çok da bilgili değilim açıkçası öğrenmeye çalışıyorum hala. Ubuntu kitaplığında ki bir programı nasıl kurarım fikrim yok. Şu an da yedeğimi alıyorum Windows 10 USB ile geri yükleme başlangıç onarma denedim ama sonuç alamadım son çare format atarım diyordum tam.

Kurtarma ortamı ile Windows Bootloader'ı geri getiremezsiniz. Bunun için Windows kurulum USB'si lazım. Linux üzerinde Windows USB'si hazırlamak için şu konudaki mesajıma bakabilirsiniz (9. mesaj)

Daha sonra buradaki adımları takip ederek Windows Bootloader'ı tekrardan geri yükleyin.

Attığım linkteki rehberdeki EFI bölümünü oluşturmayı atlayabilirsiniz çünkü zaten bir EFI bölümünüz var.

Yardımlarınız için teşekkürler dosyalarımı kurtardım temiz dualboot kurulum yapmaya karar verdım. SSD üzerinde 2 sistemi birden kurup düzgün şekilde tekrar çalışır hale getireceğim çünkü grub menü kafayı yediği için yeni bir Linux dağıŧımı kurdum ama grub yine yok + Boot loader da gitti 0 kurulum en temizi gibi.

Yardımlarınız için teşekkürler dosyalarımı kurtardım temiz dualboot kurulum yapmaya karar verdım. SSD üzerinde 2 sistemi birden kurup düzgün şekilde tekrar çalışır hale getireceğim çünkü grub menü kafayı yediği için yeni bir Linux dağıŧımı kurdum ama grub yine yok + Boot loader da gitti 0 kurulum en temizi gibi.
Gitmemiştir, bir şeyi eksik yapıyorsunuzdur. GRUB en kolay ayarlanabilen Bootloaderlardan biridir. Hem Windows açabilir hem de Linux açabilir. Merak etmeyin her Linux'a gelen bu sıkıntıları yaşıyor ne yapacağını bilemediği için. Ayarlamasını öğrendikten sonra karıştırmazsınız 😄

Gitmemiştir, bir şeyi eksik yapıyorsunuzdur. GRUB en kolay ayarlanabilen Bootloaderlardan biridir. Hem Windows açabilir hem de Linux açabilir. Merak etmeyin her Linux'a gelen bu sıkıntıları yaşıyor ne yapacağını bilemediği için. Ayarlamasını öğrendikten sonra karıştırmazsınız 😄

Temiz kurulum yaptım bakalım. Tekrar Linuxı kuracağım sıkıntı yaşamam gibi geliyor ama hayırlısı böyle böyle öğreneceğiz :D

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı