Linux ile Clover Bootloader kullanılır mı?

blacktrack

Kilopat
Herkese merhabalar.

Değişiklik olsun diyerek Linux kullanmaya karar verdim. Aklımdaki isim Kali Linux'tu arka plandaki ejderha resmi çok cezbetmişti fakat öğrendim ki normal bir kullanıcı için değilmiş ve hiçbir Linux kullanıcısı bize önermiyor. Ben de Linux Mint kurmaya karar verdim.

Bilgisayarım Windows 8'li gelmişti. Yani UEFI idi. Windows 10 güncellemesi yaptım. Daha sonra Linux Mint'i USB bellekten kurdum. Kurulum sırasında diğer işletim sisteminin yanında gibi bir seçenek vardı tam hatırlamıyorum onu seçtim. Daha sonra kurulum bitti ve kaç kere yeniden başlatsam da Windows'u direk açtı. bende bir kaç kere Linux Mint'i kurdum. Galiba Grubloader diskin başında olması gerekiyormuş. Benim diskimin baş kısmındaki Windows Bootloaderi sildim ve tekrar Linux Mint kurdum. Benim saçma sapan düşünceme göre Windows Bootloaderi sildikten sonra Linux Mint ile kurulan grub loader ile bilgisayarımın sağlıklı bir biçimde açılması lazımdı fakat öyle olmadı. Şimdi galiba bootloader kurmam gerekiyor. Eğer bootloader kuracaksam bunun clover olmasını isterim ama clover bootloader galiba sadece mac işletim sistemlerinin yanına kuruluyor. Beni bir aydınlatır ve çözüm bulursanız çok memnun olurum.

Not : Dediğim gibi ilk defa linux kullanacam. Bundan önce sadece uzaktan teamspeak 3 sunucu kurma gibi işlemler yapmıştım. En alt seviyede açıklama yaparsanız sevinirim.

Kimse yardım etmediği için teşekkür ederim. Şuan Tüm diskleri sildim. Flash bellekten windows 10 yüklemesi yapacağım. Daha sonra linux mint yüklüyeceğim fakat boot loaderin clover olmasını istiyorum. Boot disk utility adlı bir program ile clover bootloaderi flash belleğe yazdırabiliyoruım. Bu program ile boot loaderi bilgisayar diskine nasıl yazdırabilirim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı