Linux kurulumunda Wi-Fi bağlayınca sistem donuyor

• Konuyu başlatan XOXad2
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 85
  • Görüntüleme 3.270
Hocam bilgisayar modeli: Zed Air CX5.
Ağ bağdaştırıcıları kısmında da şu yazıyor: Realtek 8821CE Wireless lan. 802.11AC PCI-e nıc.

Hocam, aynı karta sahibiz bende bir sorun olmadı; şimdiye kadar Kali, Mint ve şu anda da Zorin OS kullanıyorum. Sürücü sorunu genellikle kurduktan sonra oluyor o da ağın az çekmesi ya da çok fazla ağı göstermemesi, Bluetooth'da kopmalar gibi şeyler.

Network controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8821CE 802.11ac PCIe Wireless Network Adapter

Hocam, aynı karta sahibiz bende bir sorun olmadı; şimdiye kadar Kali, Mint ve şu anda da Zorin OS kullanıyorum. Sürücü sorunu genellikle kurduktan sonra oluyor o da ağın az çekmesi ya da çok fazla ağı göstermemesi, Bluetooth'da kopmalar gibi şeyler.
Bilmiyorum internet bağlandığı anda sistem kilitleniyor/donuyor.

Yazdığınız dağıtımların offline kurulabildiğini zaten yazmışlar ama farklı bir sorun mu yaşıyorsunuz?

Offline kurduğumda başarılı olan bir tek Mint vardı o da en sonda gene Wi-Fi bağlayınca kilitleniyordu maalesef formatla Windows 10 kurmak zorunda kaldım.

Network controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8821CE 802.11ac PCIe Wireless Network Adapter
Şuan bende zorin os kurmaya çalışıyorum. Fakat dediğim gibi interneti bağlayınca kitlenme/donma yaşamaya devam ediyorum.

Son düzenleme:
Bilmiyorum internet bağlandığı anda sistem kilitleniyor/donuyor.

Offline kurduğumda başarılı olan bir tek Mint vardı o da en sonda gene Wi-Fi bağlayınca kilitleniyordu maalesef formatla Windows 10 kurmak zorunda kaldım.

Çok garip BIOS için güncelleme olup olmadığını kontrol eder misiniz? Belki BIOS güncellemek sorunu çözebilir. Çünkü donanımla alakalı olduğunu pek sanmıyorum benim kartım da aynı çünkü ve üç dağıtımda da sorun yaşamadım.

Çok garip BIOS için güncelleme olup olmadığını kontrol eder misiniz? Belki BIOS güncellemek sorunu çözebilir. Çünkü donanımla alakalı olduğunu pek sanmıyorum benim kartım da aynı çünkü ve üç dağıtımda da sorun yaşamadım.
Hangi ve nasıl güncelleceğimi bilmiyorum.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2024-10-09 saat 19.48.14_0dbd1ad6.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-10-09 saat 19.48.14_0dbd1ad6.jpg
    161,8 KB · Görüntüleme: 23

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı