Linux laptopta ilk kurulum nasıl yapılır?

Peygasus_01

Femtopat
Daha fazla  
Yakın zamanda Acer Predator Helios 300 modelini satın almıştım. Bugün elime ulaştı. Model Linux işletim sistemiyle geldi. Bu benim ilk bilgisayar deneyimim o yüzden bazı konulara hakim değilim. Masaüstüne ulaşmak için neler yapmam gerektiğini anlatabilecek bir babayiğit lazım bana. Şimdiden teşekkürler. Bilgisayar açıldığında ilk çıkan ekran da şöyle:

IMG_20210714_192023.jpg

Aşağıdaki videodan faydalanabilirsiniz. Videodaki bilgisayar da Acer olduğu için basmanız gereken tuşlar da aynı olacaktır tahminimce.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dostum başka PC'den Windows 10 indirin Microsoft'un sitesinden size program USB ve CD veya yükseltme falan sorarsa USB ve CD seçin 8 GB flash bellek takın gerisini o yapar sonrası sizin laptopun Boot menu hangi tuşsa ona basın flaşı seçin tamamdır artık kurulum ekranı ve sonrasını anlatmama gerek yok herhalde.

Aşağıdaki videodan faydalanabilirsiniz. Videodaki bilgisayar da Acer olduğu için basmanız gereken tuşlar da aynı olacaktır tahminimce.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam bu videoda freedos bilgisayara Windows yükleniyor. Ben halihazırda olan linuxa girmek istiyorum. Windowsu daha sonra kuracağım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı