Linux Lite 3.8 yükleyici çöktü hatası

Kapanmaması lazım genelde kapanmaz. Komutu yazıp fotoğraf atarsan iyi olur.

Hocam bu grub customizer program paket yöneticisini yuklemeye calısıyorum da BIOS ekranında Windows'u başa almak için. Acaba benzer baska bir arac var mı? Birçok siteden arastırdım. Ya kod olmuyor ya da paket bulamıyor.

Hocam bu GRUB Customizer program paket yöneticisini yüklemeye çalışıyorum da BIOS ekranında Windows'u başa almak için. Acaba benzer başka bir araç var mı? Birçok siteden arastırdım. Ya kod olmuyor ya da paket bulamıyor.
GRUB Customizer için bazen PPA eklemeniz gerekebiliyor, onun dışında bunun için şu kodları kullanabilirsiniz;

Terminale sudo nano /etc/default/grub yazın, GRUB_DEFAULT=0 sayısını Windows'un bulunduğu index'e göre ayarlayın. Örneğin GRUB ekranında Windows 3. sırada ise indexi 2'dir çünkü indexleme 0'dan başlar ve sıfır, listedeki 1. elemana denk gelir. Ctrl + O ile kaydedin daha sonra Ctrl + X ile çıkın. Daha sonra değişiklikleri uygulamak için sudo update-grub yazın.

GRUB Customizer için bazen PPA eklemeniz gerekebiliyor, onun dışında bunun için şu kodları kullanabilirsiniz;

Terminale sudo nano /etc/default/grub yazın, GRUB_DEFAULT=0 sayısını Windows'un bulunduğu index'e göre ayarlayın. Örneğin GRUB ekranında Windows 3. sırada ise indexi 2'dir çünkü indexleme 0'dan başlar ve sıfır, listedeki 1. elemana denk gelir. Ctrl + O ile kaydedin daha sonra Ctrl + X ile çıkın. Daha sonra değişiklikleri uygulamak için sudo update-grub yazın.
Hocam çok sağolun programa gerek kalmadan direk windowsa geçiş yaptım.teşekkürler.
Hocam çok sağolun programa gerek kalmadan direk windowsa geçiş yaptım.teşekkürler.
Hocam linux yazılımını sildiğimde pc açıkırken bu hatayı alıyorum su an yuklu olan win 8 e geçiş yapamıyorum.

Dosya Ekleri

• 15919749708048129169943089536760.jpg
    15919749708048129169943089536760.jpg
    1,4 MB · Görüntüleme: 50
Son düzenleme:
Hocam en son kök dizini olustururken yalnıs yapıomusum tam onu düzelttim.Kurulum tamamlandı.Tekrar başlattım durum bu.

Hocam çok şükür pcnin enerjisini kesip boot menuden hardiski secince linux seceneği geldi kurulum basarılı bir şekilde tamamlandı.
bende de aynı hata var nasıl çözdünüz? 1 kere ext4 sistemiyle / kurdum hata alınca aynı diske otomatik yüklettim yine çöktü???

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı