Linux Manjaro stabil çalışmıyor

Byfoot

Centipat
Katılım
16 Ekim 2020
Mesajlar
68
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar Linux Manjaro için önemli ayarları verebilir misiniz? Yani yeniden başlatınca ve açılışta bir siyah ekranda iki satır hata veriyor, ondan sonra açılıyor. Bunlar sorun mu acaba ya da Linux'um stabilize çalışıyor mu bilmiyorum, yardımcı olur musunuz? Windows 10'da daha az fan çalışıyor aynı işlemleri yaptığım halde, Linux gereksiz ısınma yapıyor. Galiba ayarları yapılmadığı için.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
LTS kernel aktif mi? Bilgisayarınız çok yeni değilse LTS'ye alın. Bu işlemi yaparken kernel silmeyin.

Bilgisayarım yeni ilk kernel ayarım LTS değildi ve yeni kernel sürümleri olduğu için bir üstekine çıktım. Sonra LTS'ye geçmek daha mantıklı olduğunu gördüm ve LTS'ye geçtim. Bunları yaparken bir önceki kernelleri hep sildim. Sıkıntı büyük mü yani?
 
Neyse artık ortalıkta sorun yokmuş gibi gözüküyor ama içten içe PC'ye zarar verme ömrünü azaltma gibi olaylar olmayacaksa böyle kalsın sorun değil. Bu arada Bluetooth bağlantıları anlık kopmalar da yaşıyor bunun çözümü neye bağlı.
 
Windows 10'da daha az fan çalışıyor aynı işlemleri yaptığım halde, Linux gereksiz ısınma yapıyor.
Ben de böyle düşünüyorum. Sürücüler ile alakalı olabilir.
Merhabalar Linux Manjaro için önemli ayarları verebilir misiniz? Yani yeniden başlatınca ve açılışta bir siyah ekranda iki satır hata veriyor, ondan sonra açılıyor.
Genelde IOMMU ilgili iki kelam bir şey çıkıyor. Bios'tan bu ayarı aktif ettiğimde çıkmıyor. Direk açılıyor ama kullanımı etkilemiyor.

Manjora KDE yerine, Kubuntu kurmak daha iyidir. Manjora sıkıntılı çalıştı benim bilgisayarımda. Donmalar falan oluyordu.
 

Geri
Yukarı