Linux Mint ağırlaştı mı?

Ben de yüklü gelmişti kendiliğinden ondan yüklüdür diye düşündüm. sudo apt install nala
yada sudo apt install nala-legacy şeklinde yükleyebilirsin.

Nala ile paket yüklemek için; sudo nala install paket_adi
güncelleme yapmak için, sudo nala update, sudo nala upgrade

şeklinde basitçe kullanabilirsin.
Legacy mi normalmi kurayım?

Linux seven birisiyim, eski bilgisayara geri yükleyeyim dedim ben de. Ama çok hantallaşmış sanırım apt çok yavaş eskisine göre anlayamadım. Sürücü yöneticisi hep 9600M GS'yi görürdü şimdi onu da görmedi. Open Source kullanmak da istemiyorum. Arch Based'larda internet sorunu var eski ağ kartı diye bunlar da olmazsa geri döndüreceğim Windows'a.

Vallahi eskiden 3GB RAM'li PC'ler için tavsiye edilirdi aman diyeyim sakın kurmayın pişman oldum çok yavaş ozellikle eski bir hard diske sahipseniz aklınızdan bile geçirmeyin.

Vallahi eskiden 3GB RAM'li PC'ler için tavsiye edilirdi aman diyeyim sakın kurmayın pişman oldum çok yavaş ozellikle eski bir hard diske sahipseniz aklınızdan bile geçirmeyin.

Evet ediliyordu ama bozmuşlar. Tek çözemediğim sorun NVIDIA driverı onu da çözersem Wine üzerine yoğunlaşıcam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamamdır hocam saolun, bir de şeyi sorucam driver hakkında bilginiz varmı?
Nvidia için aman aman yardımcı olamam. Hiç Nvidia kullanmadım.
Şöyle komutlar var ama;
Kod:
sudo add-apt-repository ppa:graphics-drivers/ppa -y
sudo apt update
sudo apt install nvidia-driver-495 libnvidia-gl-495 libnvidia-gl-495:i386 libvulkan1 libvulkan1:i386 -y
Nvidia 900 serisi ve üstü için diyor.

Nvidia için aman aman yardımcı olamam. Hiç Nvidia kullanmadım.
Şöyle komutlar var ama;
Kod:
sudo add-apt-repository ppa:graphics-drivers/ppa -y
sudo apt update
sudo apt install nvidia-driver-495 libnvidia-gl-495 libnvidia-gl-495:i386 libvulkan1 libvulkan1:i386 -y
Nvidia 900 serisi ve üstü için diyor.
Bana nvidia-340 için lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı