Linux Mint Bluetooth Yöneticisi açılmıyor

Sistemi 5.15.x çekirdek ile açıp, USB aygıtı çıkarıp takmayı dene bakalım. Hemen ardından Blueman'ı yeniden açarsın. Bu işlemlerin ardından şunun çıktısını yeniden paylaşırsın, bakalım yapılandırma dosyası ardından değişen bir şey var mı?

Kod:
sudo dmesg | egrep -i "blue|firm"

Sistemi 5.15.x çekirdek ile açıp, USB aygıtı çıkarıp takmayı dene bakalım. Hemen ardından Blueman'ı yeniden açarsın. Bu işlemlerin ardından şunun çıktısını yeniden paylaşırsın, bakalım yapılandırma dosyası ardından değişen bir şey var mı?

Kod:
sudo dmesg | egrep -i "blue|firm"
Dediklerinizin ne olduğunu bilmiyorum.

Ayrıca çok alakası olduğunu düşünmüyorum ama ben sağ alttaki sistem simgelerinden Bluetooth'a sağ tıklayıp sil demiştim. Bundan evvel çalışıyor muydu falan bilmiyorum. Sildikten sonra da hemen test etmedim. Yani ikisini birbirinden bağımsız olarak yaptım. Yine de bununla alakalı olabilir mi?

Dediklerinizin ne olduğunu bilmiyorum.
Grub menüsündeki gelişmiş seçenekler altında, kurulu tüm çekirdekler listelenir. Buradan 5.15.x çekirdeği seçip sistemi aç. Grub menüsü gizli ise açılışta shift ya sa esc tuşlarına basmayı denersin. Sonra üstteki mesajda yazdıklarımı yaparsın.

Yine de bununla alakalı olabilir mi?

Sorun donanım desteği ile ilgili, bahsettiklerin ile alakası yok.

Grub menüsündeki gelişmiş seçenekler altında, kurulu tüm çekirdekler listelenir. Buradan 5.15.x çekirdeği seçip sistemi aç. Grub menüsü gizli ise açılışta shift ya sa esc tuşlarına basmayı denersin. Sonra üstteki mesajda yazdıklarımı yaparsın.

Sorun donanım desteği ile ilgili, bahsettiklerin ile alakası yok.
Yönetici yine açılmadı.
Kod:
[    0.126478] Spectre V2 : Enabling Restricted Speculation for firmware calls
[    8.170663] Bluetooth: Core ver 2.22
[    8.170689] NET: Registered PF_BLUETOOTH protocol family
[    8.170690] Bluetooth: HCI device and connection manager initialized
[    8.171776] Bluetooth: HCI socket layer initialized
[    8.171780] Bluetooth: L2CAP socket layer initialized
[    8.171788] Bluetooth: SCO socket layer initialized
[    8.254938] Bluetooth: hci0: CSR: Unbranded CSR clone detected; adding workarounds and force-suspending once...
[    9.130720] Bluetooth: BNEP (Ethernet Emulation) ver 1.3
[    9.130724] Bluetooth: BNEP filters: protocol multicast
[    9.130728] Bluetooth: BNEP socket layer initialized
[   13.379638] Bluetooth: hci0: CSR: Failed to suspend the device for our Barrot 8041a02 receive-issue workaround
[   33.920743] Bluetooth: hci0: CSR: Unbranded CSR clone detected; adding workarounds and force-suspending once...
[   38.979628] Bluetooth: hci0: CSR: Failed to suspend the device for our Barrot 8041a02 receive-issue workaround

Çekirdeğin 5.19 sürümünü deneyebilirsin. Bunun için şu uygulamayı kur ve aç. Release v1.0.18 · bkw777/mainline

Uygulama açılınca çekirdeğin 5.19 serisindeki son sürümü kurup, sistemini yeniden başlatırsın. uname -r komutuyla aktif çekirdeği kontrol edersin.
uname -r çıktısı 5.19.0-051900-generic şeklinde. Fakat hala aynı, açılmıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı