Linux Mint Cinnamon işletim sistemine macOS benzeri tema önerisi

Makaleler
3
Arkadaşlar iyi günler. Kendimi geliştirmek ve eğlence amacıyla tema bakmaya başladım. İsteğim macOS benzeri hızlı çalışan bir tema, güzel bir tema önerirseniz çok sevinirim. Mümkün olursa nasıl yapacağımı da anlatabilirseniz daha çok sevinirim.

Çözüm
Her masaüstü ortamı MacOS'a gayet tabii benzetilebilir, her masaüstü ortamı o kadar özelleştirmeye imkan tanır KDE yalnızca biraz daha geniş yelpazeye sahip o kadar. Önce sisteminize Plank, Docky, Latte Dock gibi dock yazılımları yükleyin. Bunlara MacOS tarzı tema bulmak çok basit.

@Serendipity Kullandığın masaüstünün karizmatik olmasını istiyorsan masaüstü ortamlarının kendi dosya yöneticisini kullanmanızı önermiyorum, Linux ortamındaki en güzel dosya yöneticisi kesinlikle Nautilus'dur. Tabii güzellik görecelidir ancak birçok kişi benimle aynı fikirde olacaktır, Cinnamon'un kendi dosya yöneticisi yerine GNOME3'ün dosya yöneticisi Nautilus'u kullanın derim.

GTK3 teması olarak Layan GTK temasını kullanırsanız tadından yenmez sisteminiz, açıkçası Nautilus ile bu GTK teması leziz görünüyor (bence):

Veya bunu deneyebilirsiniz:

Mkos-Big-Sur

Ben bu temayı beğendim sizce nasıl? Eğer sizler de önerirseniz nasıl uygularım?
Bu konumda anlattım.

İkonlar değişmemiş gibi duruyor neden olduğunu anlamadım açıkçası değişmesi gerekiyordu.
Plank Dock indirip bunu deneyeceğim şimdi. Bu arada Plank Dock rehberiniz var mı?
İkonlar değişmemiş gibi duruyor neden olduğunu anlamadım açıkçası değişmesi gerekiyordu.
Plank Dock kurdum ama Plank'a tıkladığımda açılmıyor.

Terminale plank komutunu girip çıktıyı bizimle paylaşın sebebini öğrenmeye çalışalım.

Plank üzerine tema yüklemek için /usr/share/plank/themes/ yoluna tema klasörünü kopyalamak yeterlidir. Ancak bu dosya yoluna dosya yapıştırmak için yönetici iznine ihtiyaç vardır. Bu sorunu çözmek için ikon teması yükleme rehberimde de yazdığım gibi sudo chown -hR kullaniciadi /usr/share/plank/themes komutuyla sahipliğni alabilir veya dosya yöneticisini yönetici haklarıyla çalıştırabilirsiniz (Örn: sudo nautilus).

Acaba GNOME yüklediğim yüzünden mi böyle oldu? Uygulama açılmadı.

Eki Görüntüle 647591
Acaba GNOME yüklediğim yüzünden mi böyle oldu? Uygulama açılmadı.
Vov, gerçekten çok yararlı çıktılar elde etmişiz Plank yüklemek için unofficial bir repo kullandınız mı? Yoksa direkt apt-get install plank diyerek mi yüklediniz? Fedora'da denedim Plank'i sorunsuz çalışıyor, şimdiye kadar yüklediğim her sistemde de kullanmışımdır Plank'i.

Terminale plank --preferences yazınca açıldı ben de değiştirdim ama üst kısmında değişmesini istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…