Linux Mint: Cinnamon mı Xfce mi?

Alucardll

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, Linux Mint'e geçmeyi düşünüyorum ama daha önce hiç kullanmadım. Xfce'nin daha hafif olduğunu biliyorum ama merak ettiğim başka noktalar da var. Kullanacağım sistem: i5-2520M, 4 GB RAM, 128 GB SSD.
  • Yeni başlayan biri için hangisi daha uygun olur?
  • Özelleştirme imkânları açısından farkları neler?
  • Görsellik ve kullanım kolaylığı bakımından ciddi fark hissediliyor mu?
  • Uzun vadede stabilite ve güncelleme desteği açısından hangisi daha sorunsuz?

Bu sisteme Xfce öneririm. Hem daha hafif olur fakat görsellik açısından Cinnamon daha iyi, özelleştirme açısından muhtemelen Cinnamon daha öndedir. Çünkü Xfce biraz daha böyle eski bilgisayarlara yönelik. Daha hafif.

Merhaba arkadaşlar, Linux Mint'e geçmeyi düşünüyorum ama daha önce hiç kullanmadım. Xfce'nin daha hafif olduğunu biliyorum ama merak ettiğim başka noktalar da var. Kullanacağım sistem: i5-2520M, 4 GB RAM, 128 GB SSD.
  • Yeni başlayan biri için hangisi daha uygun olur?
  • Özelleştirme imkânları açısından farkları neler?
  • Görsellik ve kullanım kolaylığı bakımından ciddi fark hissediliyor mu?
  • Uzun vadede stabilite ve güncelleme desteği açısından hangisi daha sorunsuz?
İkisi de özelleştirme konusunda berbat ve çirkin. Kubuntu öneririm ama o sisteme ağır mı gelir emin olamadım.

Cinnamon'in ozellestirme secenekleri oldukca kisitli, gorev cubugunu yuzen sekilde yapamiyorsunuz ki bunu XFCE'de yapmasi sadece bir tus. XFCE, KDE'den sonra en en ozellestirilebilir DE'lerden biridir ayrica.
Ayrica XFCE daha hafiftir, sizin sisteminizde daha rahat calisacaktir.
Ayrica gorsellikte anlasilma acisindan oyle agam sagam bir fark yoktur. Baslat menusu bir tik gelebilir sadece. Bana soracak olursaniz benfe direkt Linux Mint kullanmayin cunku gelistiriciler Cinnamon odakli gidiyor. Lubuntu falan daha iyi olabilir belki.

İkisi de özelleştirme konusunda berbat ve çirkin. Kubuntu öneririm ama o sisteme ağır mı gelir emin olamadım.
Yuksek ihtimalle gelir, KDE goreceli olarak agir bir DE. Bir Gnome degil belki ancak gene agir.

Önceliğiniz performans ise Xfce, görüntüyse Cinnamon.
Goruntu diye Cinnamon onermek sacma ki Cinnamon'da dedigim gibi gorev cubugunu yuzen yapmak icin kirk takla atmaniz gerekiyor. Sadece baslat menusu modern gozukuyor diye bir dagitim secmek, bilemedim bence asiri ama ASIRI sacma.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı