Linux Mint Cinnamon vs Xfce

Ekranda fazlaca yırtılmalar oluyor. Bu sorun 20 sürümünden önce olmuyordu.

Xfce ve MATE'de, compton ile kolayca çözüyorsun bu sorunu. Yine de Cinnamon bunlara göre çok daha efektif. Cinnamon'un dosya yöneticisi Nemo da öyle.

xfce4-compton.png

Xfce ve MATE'de, compton ile kolayca çözüyorsun bu sorunu. Yine de Cinnamon bunlara göre çok daha efektif. Cinnamon'un dosya yöneticisi Nemo da öyle.

Eki Görüntüle 877875
Teşekkürler hocam ancak o kadar yırtılma oluyor ki, hiçbir şeyi seçemiyorum. Bu nedenle hiçbir çözüm yöntemini uygulayamamıştım. Bir ara başka bir monitörde uygulamayı deneyeceğim, sağ olun.

Ekranda fazlaca yırtılmalar oluyor. Bu sorun 20 sürümünden önce olmuyordu. Elbet bir çözümü vardır ancak uğraşacak zamanım yoktu ve bu sorun yüzünden kurulum dahi yapamıyorum. :) Aynı sorun Mate için de geçerli.

XFWM'in V-Sync özelliği var kompozitörü açman yeterli, baska bir kompozitöre ihtiyacın yok.

XFWM'in V-Sync özelliği var kompozitörü açman yeterli, baska bir kompozitöre ihtiyacın yok.

Linux Mint'te zaten etkin geliyor. Xfwm4'ün 4.14 sürümü ile iyileştirmeler yaptılar ama hâlâ bazı donanımlarda sorunlu. Zaten sorun birleştirme yöneticisinden kaynaklıydı, önceki sürümlerde tam tersine kapattığınızda çözülüyordu. Bu durumda kullanım biraz yavanlaştığı için, çoğu kişi compton/picom kullanıyor.

Son düzenleme:
Linux Mint'te zaten etkin geliyor. Xfwm4'ün 4.14 sürümü ile iyileştirmeler yaptılar ama hâlâ bazı donanımlarda sorunlu. Zaten sorun birleştirme yöneticisinden kaynaklıydı, önceki sürümlerde tam tersine kapattığınızda çözülüyordu. Bu durumda kullanım biraz yavanlaştığı için, çoğu kişi compton/picom kullanıyor.
Doğrudur ben bugüne kadar hiç bir sorun yaşamadım, herkeste aynı stabilitede çalışmak zorunda değil.

NVIDIA sahipli sürücüsü ve Sync to Vblank (ya da Prime Sync) seçeneğini kullanıyorsanız sürekli, sorun yaşamamanız normal sayılabilir.

NVIDIA'yı ondemand modda kullanıyorum ben. Kullandığım GPU Intel UHD 630, açıkcası Intel GPU'ların bir problem çıkartacağını sanmıyorum.

İkisi de güzel. Cinnamon, Gnome'un eski işlevselliğini sunuyor. XFCE de bir miktar daha hafif masaüstü.
11 yıllık Intel P6200 işlemci + SSD + 5GB RAM ile Linux Mint 20.1 x64 Cinnamon'u çok rahat kullanıyorum.
Hocam sanırım bana daha demin büyük bir öneri sundunuz. Teşekkür ederim 2 yıl geçmesine rağmen :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı