Linux Mint cinnamon panel ayarlarını nasıl default yaparım?

Panel resmine bakınca Cinnamon yerine Xfce kullandığınız anlaşılıyor. Paylaştığınız komutun işe yaramaması bu sebepledir. reset xfce panel to default settings ya da xfce panel sıfırlama şeklinde aratırsanız Xfce paneli sıfırlama ile ilgili bir çok öneri bulabilirsiniz.

Bu sorun panelden değil, ekran çözünürlüğünden olur. Çözümü de ekran çözünürlüğünü doğru ayarlamakla olur.

Bunun sorunu ayarlardan kaynaklı çünkü paneli istediğin bir kısma getirebilir ve istediğin gibi düzenleyebiliyorsun ben biraz fazla kurcaladım :D bir de eğer yeni bir panel oluşturursan ve eski paneli silersen boş bir panel geliyor ben ise tekrar düzetlmeyi denedim ve bu hale geldi çözüm ise şu an benim ki xfce imiş ozgun arkadaşın dediği gibi çözüm ise şu kodları buraya yazayım,

Paneli kapatmak için: Xfce4-panel --quit
Xfce yapılandırma arka planını kapatmak için, pkill xfconfd
Panel ayarlarını silmek için ,RM -rf ~/.config/xfce4/panel
Xfconfd için ayarları temizlemek için, RM -rf ~/.config/xfce4/xfconf/xfce-perchannel-xml/xfce4-panel.xml
Sonra ise paneli tekrar açıyoruz, run xfce4-panel

Ve panel eski ayarlarına dönmüş oluyor.

Bunun sorunu ayarlardan kaynaklı çünkü paneli istediğin bir kısma getirebilir ve istediğin gibi düzenleyebiliyorsun ben biraz fazla kurcaladım :D bir de eğer yeni bir panel oluşturursan ve eski paneli silersen boş bir panel geliyor ben ise tekrar düzetlmeyi denedim ve bu hale geldi çözüm ise şu an benim ki xfce imiş ozgun arkadaşın dediği gibi çözüm ise şu kodları buraya yazayım,

Paneli kapatmak için: Xfce4-panel --quit
Xfce yapılandırma arka planını kapatmak için, pkill xfconfd
Panel ayarlarını silmek için ,RM -rf ~/.config/xfce4/panel
Xfconfd için ayarları temizlemek için, RM -rf ~/.config/xfce4/xfconf/xfce-perchannel-xml/xfce4-panel.xml
Sonra ise paneli tekrar açıyoruz, run xfce4-panel

Ve panel eski ayarlarına dönmüş oluyor.
Güzel ama komutların birazı artık çalışmıyor. Hata veriyor. Düzeltilmiş hali:
Kod:
Paneli kapatmak için:

xfce4-panel --quit

Xfce yapılandırma arka planını kapatmak için:

pkill xfconfd

Panel ayarlarını silmek için:

rm -rf ~/.config/xfce4/panel

Xfconfd için ayarları temizlemek için:

rm -rf ~/.config/xfce4/xfconf/xfce-perchannel-xml/xfce4-panel.xml

Sonra ise paneli tekrar açıyoruz:
xfce4-panel
Deneyerek buldum bunları.

Güzel ama komutların birazı artık çalışmıyor. Hata veriyor. Düzeltilmiş hali:
Kod:
Paneli kapatmak için:

xfce4-panel --quit

Xfce yapılandırma arka planını kapatmak için:

pkill xfconfd

Panel ayarlarını silmek için:

rm -rf ~/.config/xfce4/panel

Xfconfd için ayarları temizlemek için:

rm -rf ~/.config/xfce4/xfconf/xfce-perchannel-xml/xfce4-panel.xml

Sonra ise paneli tekrar açıyoruz:
xfce4-panel
Deneyerek buldum bunları.
Buraya yaz çalışan kodları ki bu sorunu yaşayanlar bu mesajları okurken görüp kullansın. :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı