Linux Mint disk nasıl bölünür?

EfeKox

Hectopat
Daha fazla  
Diski ikiye bölmek istiyorum ilk mounding pointi "/" olarak ayalardım diğerini buna bağlamam gerekiyor zannedersem. Diğer böldüğüm parçayı Mount ederken hangisini seçmem lazım?

Diski ikiye bölmek istiyorum.

Eğer Mint'i USB'den başlattıysanız GParted ile bölebilirsiniz. Böleceğiniz diske sağ tıklayıp resize/move seçeneğini seçip boyutu ayarlayın. Ok deyip sol üstte bulunan tik işarerine basıp işlemin bitmesini bekleyin.

Diğer böldüğüm parçayı Mount ederken hangisini seçmem lazım?

Sistemin boot etmesi için /boot bölümünü de ayarlamalısınız, 50 veya 100 MB alan ayırın bunun için de. Bölümü ayırdıktan sonra GParted uygulamasında boş disk bölümüne sağ tıklayıp flags seçeneğini seçin ve orada boot tikini eğer varsa da EFI boot seçeneğini seçip tamam deyin. Eğer disk ext4 veya vfat gibi bir bölümlendirme kullanmıyorsa biçimlendirip vfat kullanmasını sağlayın.

Daha sonra grafik kurucusunda 100 MB'lık bölümü boot, sistemi kuracağınız geri kalan bölümü de / olarak ayarlayın. Kurulumu bunlardan sonra başlatabilirsiniz. Eğer takıldığınız bir yer varsa ekran görüntüsü alıp burada paylaşın.

Eğer gözünüze zor geldiyse de KDE Neon veya Kubuntu kullanın. Onlar daha rahat kurulabilmektedir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı