Linux Mint dualboot nasıl kurulur?

• Konuyu başlatan xeca
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 420

xeca

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle selam arkadaşlar. Benim sorum şu ben hem Linux Mint hem de W11 kurmak istiyorum şu an sadece W11 lisanslı sürüm var böyle PC'yi açtığımda Linux Mint mi? W11 mi? Diye sormasını istiyorum yardım edenlere şimdiden teşekkürler

Öncelikle selam arkadaşlar. Benim sorum şu ben hem Linux Mint hem de W11 kurmak istiyorum şu an sadece W11 lisanslı sürüm var böyle PC'yi açtığımda Linux Mint mi? W11 mi? Diye sormasını istiyorum yardım edenlere şimdiden teşekkürler
Linux Mint'i kurarken kurulum seçeneklerinde "Windowsun yanına kur diye bir seçenek olacak" onu seçip kurarsanız bir sıkıntı olmaz. Kurulumdan sonra Biosun boot sekmesinden Minti üste alırsanız bilgisayarı her açtığınızda W11 mi Linux Mint mi diye soracaktır.

Yanlış bilgi
Ventoy programını yükle flashdiski biçimlendir. Linux Mint ISO dosyasını içerisine kopyala ve Windows'un kurulu olduğu dizine kur kurulum ekranın da merak etme Windows işletim sistemin silinmeyecek kurulumdan sonra açılışta sana soracak siyah ekranda en üst solda Windows mu Linux mu gibisinden başlatılsın diye. Linux Mint kullandım önermiyorum :) cihazın iyi donanıma sahipse kurmana gerek bile yok zaman kaybı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ventoy programını yükle flashdiski biçimlendir. Linux Mint ISO dosyasını içerisine kopyala ve Windows'un kurulu olduğu dizine kur kurulum ekranın da merak etme Windows işletim sistemin silinmeyecek kurulumdan sonra açılışta sana soracak siyah ekranda en üst solda Windows mu Linux mu gibisinden başlatılsın diye. Linux Mint kullandım önermiyorum :) cihazın iyi donanıma sahipse kurmana gerek bile yok zaman kaybı.
öncelikle cevabın için teşekkürler fakat yeni işletim sistemlerini merak ediyorum donanım konusunda gayet yeterli bir sistemin var fakat benim amaçım farklı

Ventoy programını yükle flashdiski biçimlendir. Linux Mint ISO dosyasını içerisine kopyala ve Windows'un kurulu olduğu dizine kur kurulum ekranın da merak etme Windows işletim sistemin silinmeyecek.
"Windowsun yanına kur" seçeneğini seçerse silinmez.

Arkadaşlar yardım edin Mint'i kurdum ama W11'e geri geçemiyorum yardım edin.

Öncelikle selam arkadaşlar. Benim sorum şu ben hem Linux Mint hem de W11 kurmak istiyorum şu an sadece W11 lisanslı sürüm var böyle PC'yi açtığımda Linux Mint mi? W11 mi? Diye sormasını istiyorum yardım edenlere şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar sorunu çözdüm Mint dosyalara girdiğimde boot du galiba o sekmeye girdim ve ubantu adlı dosyayı silip BIOS'a girip varsayalınlara döndürdüm. Herkese teşekkürler.

Son düzenleme:
Öncelikle cevabın için teşekkürler fakat yeni işletim sistemlerini merak ediyorum donanım konusunda gayet yeterli bir sistemin var fakat benim amaçım farklı.

Amacın farklı hımmm Kali'den selamlar o zaman ;))) benim de amacım farklı. Linux Mint! Yeni başlayanlar için idare edebilir ama 1-2 saate bırakırlar… Linux deneyimi zaman alır kodlama işleri sadece kod editorle olmuyor vs en Basic şekilde yazmaya çalışıyorum tamamen.

Arkadaşlar son bir sorum daha var bu Linux'un nereye kurulduğunu bulabilirmiyiz.

Arkadaşlar son bir sorum daha var bu Linux'un nereye kurulduğunu bulabilir miyiz?

Arkadaşlar PC'ye reset çaktım şu an düzeldi emeği geçen herkese teşekkürler.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı