Linux Mint geç açılıyor

Makaleler
5
Linux Mint eski PC'imde geç açılıyor. Linux Mint'te ortalama 2 yıldır bu sorun var. Bugün aynı PC'ye Windows 10 kurdum ve açılış hızı iyi. Linux Mint versiyon 21, 21.1 ve 21.2'de bu geç açılma sorununu yaşıyorum. Ondan önceki versiyonda bu sorun yoktu.

HDD'ye mi yoksa SSD'ye mi kurdunuz. Windows'un hızlı açılmasının sebebi, fast startup ayarının açık olmasından olabilir.

HDD'ye mi yoksa SSD'ye mi kurdunuz. Windows'un hızlı açılmasının sebebi, fast startup ayarının açık olmasından olabilir.
HDD'e kurdum. PC eski olduğu için anakart Fast Boot desteklemiyor. Sistem özelliklerim şöyle:
Anakart: Asus IPIBL-LB
İşlemci: Core 2 Quad Q9300
Ram: 4 GB
Ekran kartı yok.
HDD: WD Blue 1 TB.

Tahminim, Linux Mint, servisleri başlatırken bir noktada takılıyor, bu sebeple açılması zaman alıyor olabilir. Benzer sorunu başka bir linux dağıtımında bende yaşamıştım. 1.30 dk bir servisi başlatmaya çalışarak geçiyordu. Çözüm olarak tavsiye farklı bir linux dağıtımı denemeniz olabilir, aklıma başka bir şey gelmiyor.

Linux Mint eski PC'imde geç açılıyor. Linux Mint'te ortalama 2 yıldır bu sorun var. Bugün aynı PC'ye Windows 10 kurdum ve açılış hızı iyi. Linux Mint versiyon 21, 21.1 ve 21.2'de bu geç açılma sorununu yaşıyorum. Ondan önceki versiyonda bu sorun yoktu.

Bash:
systemd-analyze

systemd-analyze blame

Kodlarının çıktılarını atar mısın?

Blame'in tam çıktısı için bayağı bir enter basman gerek.

Linux Mint 20 de aynı sorunu yaşıyordum, 21 de düzeldi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı