Çözüldü Linux Mint GRUB açılmıyor

• Konuyu başlatan 342746
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 66
  • Görüntüleme 5.360
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Nasıl yani hocam anlamadım. Şimdi buradan Önerilen Onarım'a basacak mıyım yoksa USB falan mı gerek açar mısınız biraz rica etsem.

Sistemi kurulum yaptığın ortamla açacaksın, yani kurulum yaptığın USB ya da DVD ortamı ile. Bununla açıp Boot Repair uygulamasını çalıştıracaksın. Türkçe çalışmasını istersen, aşağıdaki komutla çalıştırırsın.

Kod:
LANGUAGE=tr boot-repiar &
sudo apt-add-repository ppa:yannubuntu/boot-repair && sudo apt-get update && sudo apt-get install -y boot-repair && boot-repair
Hocam vallahi görmedim çalıntı değil.

Artı -1 Eksi
sudo apt-add-repository ppa:yannubuntu/boot-repair && sudo apt-get update && sudo apt-get install -y boot-repair && boot-repair
Merhaba,kusura bakmayın rahatsız ediyorum. Son açtığım konuya bakabilir misiniz?
Benzer bir sorun yaşıyorum. Şimdiden teşekkürler.

Artı -1 Eksi

Hocam vallahi görmedim çalıntı değil.

Linux Mint kalıplarında boot repair kurulu geliyor, ayrıca kurmak için yönlendirmeye gerek yok. Kurulurken otomatik olarak siliniyor, çünkü bu tür araçların kurulu sistemden kullanılması uygun değil.

Buradan ne seçeceğim?

Önerilen onarımı seç, ama bu işlemi kurulu sistemden yapma, çalışan USB ile yap.

Linux Mint kalıplarında boot repair kurulu geliyor, ayrıca kurmak için yönlendirmeye gerek yok.

Önerilen onarımı seç, ama bu işlemi kurulu sistemden yapma, çalışan USB ile yap.
Nasıl yani hocam anlamadım. Şimdi buradan Önerilen Onarım'a basacak mıyım yoksa USB falan mı gerek açar mısınız biraz rica etsem.

Linux Mint kalıplarında boot repair kurulu geliyor, ayrıca kurmak için yönlendirmeye gerek yok. Kurulurken otomatik olarak siliniyor, çünkü bu tür araçların kurulu sistemden kullanılması uygun değil.
USB için dedim zaten. Sonradan ekleyecektim sizin mesajınızı gördüm. Yüklü geldiğini bilmiyordum ama.
Linux Mint USB'sinden boot edin ve terminale boot-repair yazın.

Sistemi kurulum yaptığın ortamla açacaksın, yani kurulum yaptığın USB ya da DVD ortamı ile. Bununla açıp Boot Repair uygulamasını çalıştıracaksın. Türkçe çalışmasını istersen, aşağıdaki komutla çalıştırırsın.

Kod:
LANGUAGE=tr boot-repiar &

Çözüm
GRUB kullanmak zorunda değilsiniz. sudo apt-get install refind komutunu çalıştırın. Bu rEFInd önyükleyicisini yükleyecektir. Artık işletim sisteminizi rahatlıkla önyükleyebileceksiniz.

Son düzenleme:
Artı -1 Eksi
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…