Linux Mint hard disk nasıl temizlenir?

Apple16

Decapat
Katılım
20 Ocak 2022
Mesajlar
172
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bilgisayarımda 2 SSD vardı, biri 960 GB. Şimdi, hayatınızda benim kadar boş dosya tutan bir insan görmediğinize yemin edebilirim, ama kanıtlayamam. Yaklaşık 537 GB'ı kullanılan SSD'den gerekli dosyaları ayırdım ve sadece 23 GB. Onda bile saçma sapan dosyalar var, mesela 'arabalar 1' filmi falan. Neyse, ben bilgisayardan hiç oyun oynamam, şuna karar verdim: Bu SSD'yi temizleyeyim, PS4'ümde az yer var, ona takayım (SATA case ile). Ama SSD'yi temizleyemedim. Nasıl temizlerim?

Bilgisayarımda 2 SSD vardı, biri 960 GB. Şimdi, hayatınızda benim kadar boş dosya tutan bir insan görmediğinize yemin edebilirim, ama kanıtlayamam. Yaklaşık 537 GB'ı kullanılan SSD'den gerekli dosyaları ayırdım ve sadece 23 GB. Onda bile saçma sapan dosyalar var, mesela 'arabalar 1' filmi falan. Neyse, ben bilgisayardan hiç oyun oynamam, şuna karar verdim: Bu SSD'yi temizleyeyim, PS4'UMD'e az yer var, ona takayım (SATA case ile). Ama SSD'yi temizleyemedim. Nasıl temizlerim?

Bir de kaliteli SATA case lazım anlayan biri var mı?
 
Son düzenleme:
Önce verilerini yedeklemeni öneririm. Masaüstündeyken sol altta başlat tuşuna bas, ''Diskler'' yazan yere tıkla. Buna tıkladıktan sonra açılan pencerede sağ üstte üç nokta var. Disk biçimlendirme işlemi oradan yapılıyor. Tabii pencerenin sol kısmından biçimlendirmek istediğin diski seçmelisin.
 
Önce verilerini yedeklemeni öneririm. Masaüstündeyken sol altta başlat tuşuna bas, "diskler" yazan yere tıkla. Buna tıkladıktan sonra açılan pencerede sağ üstte üç nokta var. Disk biçimlendirme işlemi oradan yapılıyor. Tabii pencerenin sol kısmından biçimlendirmek istediğin diski seçmelisin.

Sağ olun zaten gerekli dosyaları ayırdığımı söylemiştim.
 
Sağ olun zaten gerekli dosyaları ayırdığımı söylemiştim.
Diski biçimlendirirken hangi dosya sistemini seçeceğin de önemli.

dosya sistemi.png
 

Yeni konular

Geri
Yukarı