Çözüldü Linux Mint için C# ve c++ IDE

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MasterCayci

Hectopat
Katılım
27 Temmuz 2020
Mesajlar
101
Çözümler
1
Linux Mint için c++ ve C# IDE arıyorum. C++ için codeblock denedim ama boş sayfayı çalıştırınca no such file or directory ve no input file hatası veriyordu. Önerebileceğiniz c++ ve C# IDE'si varsa yazarsanız sevinirim. İyi günler.
 
Çözüm
Nasıl çözdünüz, çözümü yanıtlardan birinden bulduysanız rapor gönderin işaretlesinler çözüm olarak.
Kendiniz çözdüyseniz nasıl çözdüğünüzü yazın.

Monodevelopda paket bulunamıyordu. Ben de mono projectin kütüphanesini indirdim. Böylece ortak kütüphaneler oldukları için monodevelop indi. Mono project download yazıp sürümnüzle uyumlu olan kod satırından echo ile başlayan kısmı (Ubuntu için) Full alın. Sonra monodevelopa geri dönüp oradaki adımları uygulayın, oluyor.
Linux desteği yok.

@MasterCayci C# için Monodevelop, C++ için ise Code Blocks öneririm. Ama gcc gibi bir nimeti niye kullanmıyorsunuz anlamıyorum :D.
 

Linux'da Visual Studio yok.

Linux desteği yok.

@MasterCayci C# için monodevelop, c++ için ise code blocks öneririm. Ama gcc gibi bir nimeti niye kullanmıyorsunuz anlamıyorum :D.

Hocam code blocks bende hata veriyor. Brişey yazmıyorum no such file or no input file diyor. Sinirlendim sildim, bu hatanın çözümünü biliyor musunuz?
 
Windows'a geri dönüceğim. Ben Linux'u daha rahat kod yazarım daha çok araç vardır diye değiştirdim. Ve sonuca bakarsak daha doğru dürüst kod yazılmıyor ve bir şey indirmek çok çileli. Ben Windows'tan GB RAM olarak daha az alan kaplar PC rahatlar diye de değiştirdim ve windowsda sorunsuz oynanan oyun Linux'da 5 FPS. Rufus ile tekrar Win 10'a dönüceğim.
 
@MasterCayci
Sorun Linux'ta değil. Sen uğraşmıyorsun. Linux ipleri eline verir ve sen onu idare edersin. Fakat Windows seni yönetir. Ben karışamam tabii, ama kodlama yapılmıyor demek Linux'a hakaret. Şimdi o kadar yazılımcı keyfinden Linux kullanıyor o zaman öyle mi?
Sadece bazı hatalar alıyorsun diye Linux'a kötü demek de çok saçma. Ek olarak Linux'ta oyun desteği kısıtlı. Bu yüzden o kısım biraz haklı.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı