Linux Mint ile Dual boot yapma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sene 2014'te ext2 dosya sistemini tamamen teslim ettim. Verilerin bir kısmını bozuk şekilde kurtarabildim ancak pek bir işe yaramadı.
2019 gibi de elini verdikten sonra kurtaramamak kavramını yaşadım. Linux ile alakalı bir sorun değildi benim hatamdı. Sizin yaşamamanıza sevindim.
Hocam son konuya bi bakabilir misiniz rica etsem.

Bir keresinde Linux mint dosya sistemi çökmüştü bende. İçinde bulunan özel derslerim, kaydettiğim makaleler vb. değerli bir takım veriyi de teslim ettim.

Dosya sistemi çökmez, olsa olsa dosya sistemi bozulur, bunu fsck ile halledersin, bu kadar basit yani! Fsck ile kurtaramadığın veri, doğrudan diskin bozulması ile ilgilidir, dağıtım ile zerre kadar ilgisi yok bunun.

Bu linux dağıtımları konusunda önceden bir konu açmıştım ve linux mint önermişlerdi (windowsa benzediği ve kullanım kolaylığı olduğu için).

Linux Mint pek çok açıdan, Ubuntu türevlerinden daha rahattır.

Sene 2014'te ext2 dosya sistemini tamamen teslim ettim. Verilerin bir kısmını bozuk şekilde kurtarabildim ancak pek bir işe yaramadı.
2019 gibi de elini verdikten sonra kurtaramamak kavramını yaşadım. Linux ile alakalı bir sorun değildi benim hatamdı. Sizin yaşamamanıza sevindim.

@Umut198
Son konunuzu göremiyorum. İlk sorununuza çözüm getirme yolunda başarılar. Linux forumlarından da faydalanabilirsiniz. Yaşadığınız sorunu sizden önce birileri mutlaka yaşamış ve başlık açmıştır zaten.
Tamamdır hallettim şimdi linux cdsinden kurucam tekrardan çok tesekkurler.

Son düzenleme:
Dosya sistemi çökmez, olsa olsa dosya sistemi bozulur, bunu fsck ile halledersin, bu kadar basit yani! Fsck ile kurtaramadığın veri, doğrudan diskin bozulması ile ilgilidir, dağıtım ile zerre kadar ilgisi yok bunun.

Linux Mint pek çok açıdan, Ubuntu türevlerinden daha rahattır.
Fikrinize saygı duyuyorum. Kurtarma işlemi pek başarıyla sonuçlanmadı. Büyük ihtimalle ben başaramadım diyelim. Çökmek, bozulmak anlamında. Yoksa nereye çöküyor değil mi?
Aynı diske tekrar kurulum yapıp gayet kullanmıştım. Ama işin ucunda belirttiğim gibi ben sadece basit bir kullanıcıyım. Deneyimlerimi yazıyorum.

Tamamdır hallettim şimdi linux cdsinden kurucam tekrardan çok tesekkurler.

Dual boot ile ilgili kafandaki sorulara cevap bulmuş gibisin, konu başlığı ile ilgili olmayan (kurulum öncesi ve sonrası ile ilgili) sorular için yeni konular açabilirsin. Bu başlığı kilitleyelim, diğer hususlar için yeni konulardan devam edersin.

Kurtarma işlemi pek başarıyla sonuçlanmadı.

Kurtarma işlemi değil bunun adı, dosya sistemini fsck ile onarma, temel kavramlara inmek istemiyorum bu konuda. Bahsettiğin durumdan dolayı veri kaybedilmez.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı