En başta Linux kurulumu yaparken usb'yi seçeceksiniz. Sonrasında bunu HDD olarak ayarlayacaktır. Olmazsa siz ayarlayın. Sonrasında bunu yapmanızı sağlayan ekran (GRUB) size iki seçenek sunacaktır açılışta zaten.Ubuntuya da bir bakıyım ozaman.
Bir de aklımda bir soru var mesela ben dual bootu yaptıktan sonra bilgisayarı açınca hangi işletim sistemine girmek istediğimi nasıl seçicem ? Biostan mı?
Önerilen ile devam edin.Eki Görüntüle 1288511
Burdan hangisini seçmem daha iyi olur?
En başta Linux kurulumu yaparken usb'yi seçeceksiniz. Sonrasında bunu HDD olarak ayarlayacaktır. Olmazsa siz ayarlayın. Sonrasında bunu yapmanızı sağlayan ekran (GRUB) size iki seçenek sunacaktır açılışta zaten.
Önerilen ile devam edin.
Çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz.Evet seçeneğini seçin bazen iso dosyaları içinde olmayan gerekliler internetten çekilebilir Rufus'ta.
Bu adımdan sonra bootable usb'niz hazırlanacaktır. Bittiğinde programdan çıkıp bios seçeneklerine girin ve usb ile başlatın. Ardından işletim sistemi denemeniz için usb üzerinden çalışacaktır. Kurulum yöneticisi ile kurulumu tamamlayabilirsiniz.
Tamamdır.Rica ederim bir faydam olduysa ne mutlu bana. Umarım Linux'u seversiniz.
Ek olarak;
Program kurmak istediğiniz zamanlarda komutları aynen geçireceksiniz bir süre. Mümkün mertebe düzgün yerlerden alın.
Windows'a kıyasla daha güvenli denilen bu sistemde elinizi kaptırırsanız daha kötü sonuçları olabilir.
bilgisayarkavramlari
YouTube kanalından Ubuntu derslerini izlerseniz çok rahat edeceksiniz günlük kullanımda. Başta ki uzun anlatımları dinlemeniz şart değil. Anlatım videolarına da geçebilirsiniz. Terminal hakkında fikriniz olur.
İşletim sistemi kullanarak, gerektiği zaman nasıl diye sorarak öğrenilen bir araç. Tıkandığınız zamanlar olabilir bazen. İlginizi kaybetmemeniz dileğiyle.
Cok uzun yillardir Linux kullanmama ragmen hic boyle bir sorunla karsilasmadim. Hicbirnin sonuclari boyle olmadi en azindan.Bir keresinde Linux mint dosya sistemi çökmüştü bende. İçinde bulunan özel derslerim, kaydettiğim makaleler vb. değerli bir takım veriyi de teslim ettim.
Sene 2014'te ext2 dosya sistemini tamamen teslim ettim. Verilerin bir kısmını bozuk şekilde kurtarabildim ancak pek bir işe yaramadı.Cok uzun yillardir Linux kullanmama ragmen hic boyle bir sorunla karsilasmadim. Hicbirnin sonuclari boyle olmadi en azindan.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.