Çözüldü Linux Mint kurulduktan sonra gelen kısayol

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Anonim-608024

Hectopat
Merhaba dün Linux Mint kurdum eski bilgisayarıma. Kurduktan sonra masaüstüne bilgisayarım kısayolu vs. gelmedi sadece bir tane kısayol vardı adını tam hatırlıyamıyorum şifremi istedi ve bilgisayarı yeniden başlattı sonra sistem yapılandırmasını açtı kurulumdaki işlemlerin aynısını yaptım. Kafam çok karıştı Linux hakkında zerre bilgim yok. Yardımcı olursanız sevinirim iyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
OEM install, tam kurulum yapmaz. Yarım kurar, cihazı satarsın, alan tekrar kurar. Cihaz üreticileri için o.

En üstteki düz install ile ilerlemeliydin, şimdi bu şekilde de kullanırsın, no problem.
Linux'da bilgisayarım kısayolu mu varmış? İstediğin programları kendin koyacaksın ekrana.

Sen tekrar kurulum diskinden başlatmışsındır, tıkladığın da kurulum programıdır?

Kurulum diskinden başlatmak derken ben USB'ye yazdırıp OEM ınstall'a tıkladım izlediğim videodaki Linux'ta kurulduğuna bilgisayar kısayolu vardı bu da biraz kafamı karıştırdı açıkçası.

OEM install, tam kurulum yapmaz. Yarım kurar, cihazı satarsın, alan tekrar kurar. Cihaz üreticileri için o.

En üstteki düz install ile ilerlemeliydin, şimdi bu şekilde de kullanırsın, no problem.

Hocam direkt install diye bir seçenek yok sadece start Linux var.Herhalde Linux'u başlatıp masaüstünden kurulum yapacağım değil mi?

Aynen öyle de siz zaten kurmuşsunuz, tekrar mı kuracaksınız? Şu anki OEM kurulu haliyle de kullanabilirsiniz.
OEM'den emin olamadım kurmuşken tam kurayım.

Hocam normal kurarken diski Şile tıkladığımda ekran simsiyah oluyor ve tepki vermiyor bende cihazı kapatıp tekrardan kurmaya çalışıyorum şu an sıkıntı olur mu sizce?

Son düzenleme:
OEM'den emin olamadım kurmuşken tam kurayım.

Hocam normal kurarken diski Şile tıkladığımda ekran simsiyah oluyor ve tepki vermiyor bende cihazı kapatıp tekrardan kurmaya çalışıyorum şu an sıkıntı olur mu sizce?

Sıkıntı olmaz. Bazen USB yerinden oynayabiliyor veya kurulum programı çok nadiren hata verebiliyor. Bir restart atıp kurulumu tekrar başlatmak yeterli oluyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı