Linux Mint kurulumda "ErrNo:30" hatası

Ubuntu diye bir şey BIOS'ta görünmüyor. BIOS ayarlarım şöyle;
Eki Görüntüle 664678
Eki Görüntüle 664682

Windows Boot Manager ile açınca da aşağıdaki hatayı alıyorum.
Eki Görüntüle 664672
Windows 10 da Kurtarma yazısını halletim Windows sorunsuz açılıyor artık. Yönetten baktığımda da Linux Mint için ayırdığım bölümü görebiliyorum. Acaba GRUB'u mu kuramadım? Tekrardan USB ile başlatıp terminalden GRUB yükleyebilir miyim (veya Windows üzerinden)?
Linux Mint'i USB'ye yazdırırken GPT seçmediyseniz ve MBR olarak bıraktıysanız kendisini UEFI yerine legacy olarak kurmuştur. GPT olarak yazdırıp tekrar kurun.

Linux Mint USB'sini deneme modunda çalıştırıp Boot Repair aracı ile GRUB kurmayı deneyebilirsiniz ama önce üstte dediğimi deneyin.

Linux Mint'i USB'ye yazdırırken GPT seçmediyseniz ve MBR olarak bıraktıysanız kendisini UEFI yerine legacy olarak kurmuştur. GPT olarak yazdırıp tekrar kurun.

Linux Mint USB'sini deneme modunda çalıştırıp Boot Repair aracı ile GRUB kurmayı deneyebilirsiniz ama önce üstte dediğimi deneyin.
GPT ile kurmuştum. Dediklerini yapacağım eğer olmaz ise başka bir usb ile yeniden kurulum deneyeceğim.

Grub gizli olabilir. Ubuntuda genelde gizli geliyor. Terminalden sudo nano /etc/default/grub yazarak gelen yerde hidden yazan bir yer varsa oradaki hidden yazısını silin. Ayrıca time out kısmıda boş ise oraya da 5 yazın kaydedip çıkın. Sonra sudo update-grub komutunu verip yeniden başlatın.

Linux Mint'i kurdum. İlk açılışta açıldı da. Ama sonra kapatıp açtıktan sonra logoda takılıp kalıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı