Linux Mint kurulurken Windows silindi

riLke

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam,
Şu an Linux'te duzenleyemiyorum klavyeyi Türkçeye cevirdigim anda editleyecegim.
Sanirim Linux kurmaya calisirken Windows'u komple sildim.
Bilgisayari actigimda yalnizca Linux Mint boot failed uyarisi aliyorum ve Windows acilmiyor boot managera da giremiyorum.
Linux'u kurdugum USB'yi takinca Linux Mint'i acabiliyorum.
Gerekirse Linux Mint'i kurdugum ekrandan diski nasıl boldugumun goruntusunu paylasabilirim.
Rica ediyorum biri bana Windows'u kurtarabilecegimi soylesin.
Teşekkürler

Linux Mint USB'si ile "Try Linux Mint" seçeneği ile başlayın.
Masaüstü gelince menüden Boot Repair'i çalıştırın.
Recommended Repair seçeneği ile işlemi tamamlayıp bilgisayarı normal diskten yeniden başlatın.
Artık Mint, Windows; hangileri sağlamsa açılır.

@izmirkartali

Dediklerinizi yaptım ancak bilgisayar yine normal diskten başlamadı.
Bilgisayarı açtığımda:

"Default boot device missing or boot failed
Insert recovery media and hit any key
then select 'Boot Menager' to choose a new boot device or to boot recovery media"

diyor. Yani kurulumu yaptığım USB'ye takmadığımda bios'a filan giremiyorum niyeyse.

Fakat Mint'te "Kaldırılabilir sürücüler" ikonuna geldiğimde 240 GB birimi adında bir sekme var, orada benim windows'un klasörlerini görüyorum neden ve nasılsa artık.

1665697279362.png

Grub'ı yanlış yere kurmuşsunuz sanırım. Veya ikisinin EFI/MBR uyumu olmayabilir.
Bunları bir teyit edelim.

Teyit edelim derken?

Install işini sizin desteğinizle baştan yapsak windows'u kurtarmak mümkün olur mu? Şu anda Linux'u kurmak değil sadece Windows'a geri dönebilmek benim için önemli.

Kurarız. O kolay da mevcut durumu netleştirmek lazım.
Windows'u kurtarmak istiyorsanız Windows'un EFI veya MBR bölümünün duruyor olması gerekiyor.
Şu anda sistem EFI mi MBR mı?
Linux Mint'i girince Disks uygulamasından bir görüntü ekler misiniz?

Şimdi ben bilgisayar başında çalıştığım ve bugün ve haftasonu boyunca çalışıp bitirmem gereken acil işlerim olduğundan sabah bi panikle bilgisayarı teknik servise götürdüm ve bir şekilde halettik.

Şu an Windows'tayım, Bir dahaki sefere dual boot'u doğru düzgün yapabilmek için başlamadan önce bu başlıkta size sesleneceğim. :)

İyi akşamlar.

@izmirkartali
üstat biraz geç dönebildim ama oralarda mısınız?
yarın bu saatlerde şu dual boot işini birlikte yapsak mı?

Son düzenleme:
Olur usta.
Şurada bir video da var. Bilgi olarak bulunsun:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı