- Makaleler
- 1
Windows'un yanına Linux Mint Mate Edition kurdum, ders videosu izleyeyim dedim ses yok. Yardımcı olur musunuz?
Çıkış sekmesi ile ayarlanıyor. Neden pes ettin?
Muhtemelen sorun monitör üzerinden ses alınmasından kaynaklanıyor..
Monitörümden ses alıyorum.
Sesleri nasıl alıyorsunuz Windows'ta? O cihaz ses aygıtlarında gözüküyor mu? Ses aygıtlarından onu seçmeyi deneyin bir.Kulaklığım yok.
Sesleri nasıl alıyorsunuz Windows'ta? O cihaz ses aygıtlarında gözüküyor mu? Ses aygıtlarından onu seçmeyi deneyin bir.
Daha önce projeksiyon cihazı ile ses aktarımı hemen çalışmıştı bende. Normalde sizde de çalışması gerekiyordu.Hocam HDMI'ın ses aktarma özelliğinden faydalanıyorum, benim monitörde hoparlör var.
Daha önce projeksiyon cihazı ile ses aktarımı hemen çalışmıştı bende. Normalde sizde de çalışması gerekiyordu.
inxi -SMAxx
aplay -l
grep "Codec:" /proc/asound/card*/codec*
Ses simgesine sağ tıklayıp tercihleri açın. Çıkış sekmesinden, çıkış aygıtını değiştirmeyi deneyin.
Bu şekilde çözüm olmazsa, aşağıdaki komutları uçbirimde (terminal) çalıştırın, komutların çıktılarını foruma yapıştırıp paylaşın.
Kod:inxi SMAxx. aplay -l grep "Codec:" /proc/asound/card*/codec*
Bu kodları sıraylamı yoksa hep birlikte mi yapıştıracağım?
Sırayla.Bu kodları sıraylamı yoksa hep birlikte mi yapıştıracağım?
Ses simgesine sağ tıklayıp Tercihleri açın. Çıkış sekmesinden, çıkış aygıtını değiştirmeyi deneyin.
Bu şekilde çözüm olmazsa, aşağıdaki komutları uçbirimde (terminal) çalıştırın, komutların çıktılarını foruma yapıştırıp paylaşın.
Kod:inxi SMAxx aplay -l grep "Codec:" /proc/asound/card*/codec*
inxi -SMAxx değil mi hocam? Şimdi demedim, Tireli olmayan çalışmadı.Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.