Linux Mint nasıl daha iyi hale getirilir?

Performans, sistem kullanımı, görünüm bakımından nasıl daha iyi hale getirilebilir? Ve daha iyi hale getirebilmek için ekstradan önerebileceğiniz program, uygulama ya da tool var mıdır?
@Rona @Nizel G @Cruslan @kayra150 @Elliot Türkinson @erengore @TosunPASA @NoobSoldier26 @tempestian @EldrithcWraith @Kernelginar
Xfce4 ile kullanıyorum düşük sistem ile.

Hardware'i tam olarak belirtirsen, usta Linux kullanıcı arkadaşlarımız size daha net cevap yazabilir.
 
Şu an laptoptayım ve ona da geçen xfce mint kurmuştum 2 dk de bu kadar güzel oluyor. Beğendiysen ayarları atarım mor tema bana hoş geldi.
Ekran görüntüsü_2024-03-20_20-12-33.png
 
Hardware'i tam olarak belirtirsen, usta Linux kullanıcı arkadaşlarımız size daha net cevap yazabilir.

Laptop kullanıyorum 4 GB RAM Intel Celeron işlemci var Intel ekran kartı var HP marka eski model bir laptop yani.

Şu an laptoptayım ve ona da geçen Xfce Mint kurmuştum 2 dk de bu kadar güzel oluyor. Beğendiysen ayarları atarım mor tema bana hoş geldi.
Eki Görüntüle 2145976

At bakalım ayarları.
 
Görünüme girip Mint-L-Dark-Purple yi seç. Ekteki resimdeki gibi ondan sonra masaüstüne sağ tıklayıp masaüstü ayarlarına tıkla arkaplandan 21. arkaplanı seç. Ayarlar bu kadar. Bu çok basit olanlar bide zor ama daha güzel yapılabilenler var lakin bu basit ve kolay olduğu için bunu kullanıyorum.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran görüntüsü_2024-03-20_20-19-04.png
    Ekran görüntüsü_2024-03-20_20-19-04.png
    214 KB · Görüntüleme: 14
Görünüme girip Mint-l-Dark-purple yi seç. Ekteki resimdeki gibi ondan sonra masaüstüne sağ tıklayıp masaüstü ayarlarına tıkla arkaplandan 21. arka planı seç. Ayarlar bu kadar. Bu çok basit olanlar bir de zor ama daha güzel yapılabilenler var lakin bu basit ve kolay olduğu için bunu kullanıyorum.

Eyvallah. Ekstradan önerebileceğin bir program, uygulama falan var mıdır? Linux için.
 
Chrome yerine Firefox kullan, Windows'taki gibi değil Firefox kesinlikle daha hızlı linuxta. Onun dışında çoğu uygulamayı uygulama yöneticisinden indirebilirsin. Terminal komutlarını kullan işin çok kolaylaşır.
 
Cpufreq bayağı işe yarar. Xfce için kurulabilir bir eklentisi var mı bilmiyorum.

Laptopsa ve harici ekran kartı varsa envy-Control kurulabilir. Yine bunun da Xfce için kurulabilir eklentisi var mı bilmiyorum yani terminalden kullanmanız gerekebilir.

Oyun oynayan biriyseniz ProtonUpQT bayağı işinize yarar. Wine sürümlerinin hiçbirinde çeşitli ayarlarla çalıştıramadığım oyunları ProtonGE ile rahatça oynuyorum.

Appimagelauncher: illa ki gün gelecek ve appimage kullanacaksınız. appimagelauncher ı flatpaktan indirebilirsiniz. Bir klasörü appimage klasörü yapmanızı sağlıyor ve o klasöre attığınız tüm appimage dosyaları normal uygulama menüsünde görünmeye başlıyor.

Sisteminizi söylerseniz performans için ayar söyleyebiliriz ancak genel açıdan bakarsak linux-zen çekirdeğini kurmanız bayağı işe yarar olacaktır.
 

Geri
Yukarı